De momenten van Aernout Van Lindt: Berrier - Mitrovic, duivelsgekte en veel genieten

De momenten van Aernout Van Lindt: Berrier - Mitrovic, duivelsgekte en veel genieten
Foto: © SC

2013 zit er intussen op en afgelopen jaar gebeurde er weer heel wat in voetballand. Onze redacteurs kiezen een ganse week momenten die hen het meest bijbleven of beroerden. Vandaag is het de beurt aan Aernout Van Lindt

2013 was het eerste volledige jaar dat ik doormaakte bij Voetbalkrant.com. Hoog tijd dus voor een round-up van het jaar. Als vaste volger van Zulte-Waregem was het dan ook een heel bewogen jaar. Over het grote feest na de tweede plaats vorig seizoen schreef ik al in de momenten van het seizoen 2012-2013, die u hier nog eens kan nalezen. Maar ook in het huidige seizoen gebeurde al weer het een en ander. 

Moment 1: Berrier schenkt Essevee laatste punten

Een eerste hoogtepunt dit seizoen kwam er tijdens Zulte Waregem - Anderlecht. Niet enkel omdat er zeven doelpunten vielen, maar ook omdat die wedstrijd alles had om lang in het geheugen gegrift te staan. Het was de eerste match na de titelpartij van het vorig seizoen, we zagen een heel gretig Essevee een topwedstrijd spelen, Anderlecht zat heel dicht bij crisis na de wedstrijd. 

Alles zat vervat in die ene match: zo ook het einde van de match, toen Franck Berrier de 4-3 tegen de touwen drukte. Hij zou een dag later verkassen naar KV Oostende. Thorgan Hazard speelde verrukkelijk en legde hier mogelijk een basis voor de Gouden Schoen. En het was ook de eerste match van Aleksandar Mitrovic in België: meteen zag je - ook al scoorde hij toen nog niet - dat we aan dit goudhaantje nog veel plezier zouden kunnen beleven.

Moment 2: Duivelsgekte in Schotland

Het feestje van het najaar 2013 werd gehouden in Schotland, waar niet minder dan 7000 Belgische gekke fans zorgden voor een nooit gekende sfeer. De stad Glasgow werd al de dag voor de wedstrijd helemaal ingenomen, ook na de wedstrijd was het feest er niet minder om. 

Ook de Schotten waren toen bijzonder lief voor ons en hadden bijzonder veel respect, zeg zelfs maar bijna ontzag, voor onze Rode Duivels. Zij kennen hun pappenheimers uit de Premier League, zoveel was duidelijk. Diezelfde gekte in Brazilië? Het lijkt iets om naar uit te kijken in 2014!

Moment 3: Genieten van de kleine dingen

In het voetbal gaat het steeds vaker om grote geldbedragen en steeds meer sensatie, maar toch kan je als voetbaljournalist ook vaak genieten van de kleine dingen. Of lachen met de kleine zaken die een match toch die extra meerwaarde geven. Een potje koffie persoonlijk gebracht in de perstribune van PSV, tijdens de match tegen Zulte Waregem. Een stadionspeaker die er een grapje tussen foefelt (zie ook: de momenten van Cédric De Volder), uitgerekend ex-speler Frédéric Dupre die bij een spelletje latje trappen tijdens de rust 2000 euro wint in het Regenboogstadion, ... de voorbeelden zijn legio.

Wat misschien nog het meeste is bijgebleven is Michel Verschueren. Hij verwelkomde de Belgische pers de dag voor de wedstrijd van Zulte Waregem tegen APOEL Nicosia met de gevatte woorden: "Welcome to our little home". En hoe diezelfde Mister Michel zich bij Gunter D. in het gelijknamige radioprogramma niet liet vangen toen "John van den Brom" zogezegd met hem belde. Er kan dus toch nog gelachen worden in het voetbal en het hoeft ook allemaal zo zuur niet te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties