Kroonprins Solskjaer maakt nieuwe stap

Kroonprins Solskjaer maakt nieuwe stap
Foto: © SC

Ole Gunnar Solskjaer is de nieuwe trainer van Cardiff City. Een nieuwe stap in de carrière van de rijzende ster, die we ooit wel de grote baas zien worden bij Manchester United.

Door Aernout Van Lindt

The Babyface Assassin is terug in Engeland. Tussen 1996 en 2007 speelde Solskjaer voor Manchester United, waar hij, vaak als invaller, voor heel wat goals zorgde. Wie herinnert zich niet het doelpunt in de Champions League-finale van 1999 tegen Bayern München? De Noor is en blijft vermoedelijk altijd een icoon van Man United.

Na zijn carrière nam hij als eerste tussenstap al de beloften van United onder zijn hoede, daarna beproefde hij zijn geluk in Noorwegen. Daar zorgde de nog steeds maar 40-jarige coach voor een heuse stunt. Met het kleine Molde FK wist hij niet 1, maar 2 keer op rij de Noorse titel binnen te rijven. Het grote Rosenborg moest zich gewonnen geven tegen Solskjaer.

Kroonprins

Deze zomer was er sprake dat Solskjaer wel eens de nieuwe assistent kon worden van Ferguson bij Manchester United, om het dan binnen enkele jaren over te nemen als hoofdcoach. Het vertrek van de Schot heeft dat plannetje (voorlopig) in de war gestuurd.

Dus probeert de Noor het nu op een andere manier. Bij Cardiff kan hij weinig verliezen, het team staat vlak boven de rode lijn en een verlengd verblijf in de Premier League zou al als een succes worden gezien. Een ideale plaats voor de gewezen aanvaller om te wennen en te rijpen aan het Premier League-niveau. Om wie weet ooit toch de scepter te hanteren bij Manchester United. Prins Filip heeft ook twintig jaar moeten wachten om koning te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties