Gent klopt Groningen op stage

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Gent klopt Groningen op stage
Foto: © SC

AA Gent won de eerste oefenmatch op winterstage in het Spaanse Oliva met het kleinste verschil van het Nederlandse Groningen. Soumahoro zorgde voor de winning goal, nieuwkomer Puljic maakte een goeie eerste indruk.

Sander De Graeve in Oliva (Spanje)

Na een eerste dag met twee stevige trainingen keek AA Gent in het afgelegen resort van Oliva FC Groningen in de ogen. Bij Gent begonnen nieuwe aanwinst Puljic en jongeling Delporte in de basis. Het, tot ergernis van diegene die te snel een plaatsje zochten op de tribune, veelvuldig gesproeide veld lag er perfect bij en het weer was ideaal voor een partijtje voetbal.

De match begon evenwichtig met voorzichtige kansjes aan beide kanten. Delporte begon zenuwachtig aan de partij en kende een paar keer balverlies. Nieuwkomer Puljic speelde secuur en scoorde bijna zijn eerste doelpunt voor Gent. Hij trapte de bal na een vrije trap binnen, maar de ref zag een overtreding.

Slappe Privat

Na goed een kwart wedstrijd kon AA Gent op voorsprong komen. De Buffalo's hadden op dat moment de match min of meer in handen. Soumahoro werd door Lepoint knap het straatje in gestuurd en werkte beheerst af.

Privat kon intussen nog steeds niet overtuigen. De spits miste zowat elke controle en liet een open kans onbegrijpelijk liggen. Het is nog maar de vraag wat de komst van Habib Habibou zal betekenen voor de aankoop van meer dan één miljoen.

In de minuten voor de rust kreeg Groningen nog een aantal grote kansen, maar een wakker geschoten Delporte en goed spelende Puljic stonden pal. Ook Zukanovic deed zijn duit in het zakje. Rusten geblazen bij 1-0.

Vlak na de Sangria kreeg een fors gewijzigd Gent, zeven nieuwe spelers, een grote waarschuwing. Hagenauw kwam alleen voor aanwinst Matz Sels, maar die dook goed in de voeten. Naast Sels kwamen ook Rafinha, Gonzalez Pirez, Gavazaj, Van Der Bruggen, Vandeputte, El Ghanassy en Pedersen in de ploeg.

Dode tweede helft

Ook Andraz Kirm kwam er dichtbij voor Groningen in wat een saaie tweede helft was. De kansen waren schaarser en vooral de Nederlanders begonnen er stevig in te vliegen, toch voor een oefenmatch. Groningen bleef wel het meeste balbezit houden, maar was voorin erg steriel. Echt warm werden we niet van die tweede helft.

De Leeuw werkte wel nog een kans af met een mooie stiftbal, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. AA Gent won zo de eerste oefenmatch van het winterkamp met 1-0. Sels moest uiteindelijk nog een paar keer ingrijpen en speelde een goeie tweede helft.

Opstelling Gent (4-3-3): Padt (46' Sels), Locigno ( 46'Rafinha), Puljic (56' Hubert), Zukanovic (46' Gonzalez Pirez), Delporte (46' Gavazaj), Lepoint, Neto (65' Locigno), Dejaegere (46' Van Der Bruggen), Kage (46' Vandeputte), Soumahoro (46' El Ghanassy) en Privat (46' Pedersen).

Startopstelling Groningen (4-3-3): Bizot, Magnasco, Troost-Ekong, Kappelhof, Wijnaldum, Lindgren, Ben Moussa, Chery, Kostic, Texeira en Zeefuik.

Doelpunten: 22' Soumahoro 1-0.

Geel: 30' Lepoint, 67' El Ghanassy. 87' Vandeputte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties