Portugees voetbalicoon Eusebio overleden

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Portugees voetbalicoon Eusebio overleden
Foto: © SC

Het Portugese voetbalicoon Eusebio is niet meer. De oud-voetballer van Benfica is zondagmorgen vroeg overleden ten gevolge van een hartstilstand. Eusebio was 71.

Eusebio de Silva Ferreira, kortweg Eusebio, kwam ter wereld op 25 januari 1942. Als tiener maakte hij zijn debuut voor Benfica, waar hij uitgroeide tot één van de allerbeste voetballers op aarde. Hij scoorde meer dan 300 doelpunten voor de Portugese club, waar hij uiteindelijk 15 jaar zou spelen en onder meer de Europacup I zou winnen in 1962.

In de herfst van zijn carrière speelde Pantera Negra onder meer nog voor Boston Minutemen, Monterrey, Toronto Metros-Croatia, Beira-Mar, Las Vegas Quicksilvers, Uniao de Tomar en New Jersey Americans. In 1979 hing Eusebio zijn voetbalschoenen aan de haak.

Topschutter op WK

Ook bij de nationale ploeg maakte Eusebio furore. In 64 interlands lukte de aanvaller 41 doelpunten, waardoor hij lang topschutter allertijden was, tot Pauleta en Cristiano Ronaldo hem voorbij gingen. Op het WK in Engeland in 1966 werd Portugal onder zijn aanvoer derde en kroonde Eusebio zich zelf tot topschutter van het toernooi met 9 treffers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties