Interview "Als klein meisje vroeg ik om handtekeningen. Gek dat ik er nu soms moet uitdelen"

"Als klein meisje vroeg ik om handtekeningen. Gek dat ik er nu soms moet uitdelen"
Foto: © SC

De Belgian Red Flames zijn op weekendstage in en rond Brugge. Daar wordt zondag een oefenmatch gespeeld tegen Arras. Nicky Van den Abbeele kijkt uit naar die wedstrijd, al moet ze vandaag tussendoor even een examen afwerken. Ook dat hoort er allemaal bij.

Aernout Van Lindt in Oostkamp

De Belgian Red Flames bereiden zich stilaan voor op de clash met Nederland op 12 februari in Zwolle. Stap 1 in 2014 is een weekendstage in en rond Brugge. Voetbalkrant.com was er bij en sprak met enkele speelsters, zo ook met Nicky Van den Abbeele

Voor Nicky - speelster bij Club Brugge - is het een echte thuisstage: "Het is heel tof en een klein beetje vreemd dat we eens op Jan Breydel mogen spelen. Ook al is het niet op het hoofdveld, je kan het toch zien en dat geeft een boost", aldus Van den Abbeele. "En ik woon ook op amper vijf minuten van het hotel waar we verblijven, dus dat is makkelijk."

Trainen, studeren, trainen, examen

Het is ook een druk weekend voor de middenveldster: "Ik moet tussen de trainingen door ook nog wat studeren. Zaterdag om 17 uur heb ik nog een examen, dat ik even moet gaan maken. Daarna keer ik terug naar de stage."

Een loodzwaar programma dus voor Van den Abbeele, maar dat neemt ze er met de glimlach bij: "Ik ben altijd dolblij als ik een mail krijg dat ik opgeroepen ben voor de nationale ploeg. Dat wil ik absoluut niet missen. Ik leer er veel uit, dit is enkel positief. Het is een echte eer om hier te mogen zijn."

"Binnen een tweetal jaar wil ik vast deel uitmaken van de kern. In het basiselftal? Ik ben realistisch genoeg en ik besef dat de coach de beste ploeg moet opstellen. Ik wil nuttig zijn voor de ploeg en helpen waar het kan", is de middenveldster bijzonder nuchter.

"Handtekeningen uitdelen is raar"

En toch: een echte schare fans heeft ze nog niet, maar het valt al eens voor dat iemand haar om een handtekening vraagt: "Dat is echt schattig. Ineens staan er jonge meisjes of zelfs jongens met een papiertje om een handtekening te vragen."

"Maar het is ook raar. Vroeger als klein meisje ging ik zelf bij voetballers vragen om handtekeningen, en nu ineens komen ze bij mij. Gek!"

De komende dagen leest u hier op Voetbalkrant.com nog meer van Nicky Van den Abbeele. Ook Tinne Van den Bergh en Janice Cayman leert u nog beter kennen en we blikken ook vooruit op de oefenmatch tegen Arras.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties