Interview Balette blikt terug: "Heel positieve stage"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Balette blikt terug: "Heel positieve stage"
Foto: © SC

AA Gent zat een hele week op stage in het Spaanse Oliva, in de buurt van Valencia. De eerste stage in Gentse loondienst van assistent- coach Peter Balette beviel hem ten zeerste. Er is goed gewerkt op stage volgens de assistent van Rednic.

Sander De Graeve in Oliva (Spanje)

Over de aanwezige faciliteiten in het ietwat afgelegen Oliva Nova Golf & Beach resort is hij erg tevreden. "We hebben niets te klagen over de trainingsvelden of het aanwezige materiaal. Ook het hotel is top. Verder zijn de faciliteiten naast het veld met de fitness en het zwembad piekfijn in orde."

Gent legde in Oliva de basis voor de rest van het huidige seizoen. Het was al een woelige jaargang voor de Buffalo's met halverwege de eerste ronde al een trainerswissel. Toen werd, onder meer door coach Rednic, de fysieke paraatheid van de spelersgroep gehekeld.

"Stage wordt afgerekend op de eerste wedstrijden"

Dat euvel lijkt nu van de baan. "Conditioneel is de groep er in het algemeen zeker op vooruitgegaan. Ook de waarden die we op de weegschaal zien gaan de goeie kant op. Momenteel moet er niemand bij de coach komen voor zijn gewicht." Ook qua blessurelast is de stage een verademing. "Enkel Delporte moest afhaken met een blessure en we recupereerden Nahayo. Onze kern is zo goed als volledig fit."

Bij die kern kwamen met Habibou, Sels en Puljic ook drie nieuwkomers. "Ze hebben zich heel goed geïntegreerd. Of het geen nadeel is dat Habibou net te laat kwam voor de oefenmatch? Natuurlijk, maar een spits speelt toch meer op intuïtie."

Het lijkt al goed nieuws wat de klok slaat bij AA Gent, maar Balette weet dat een stage pas later beoordeeld kan worden. "Een stage wordt afgerekend op de eerste wedstrijden. Zijn die goed, dan had je een goeie stage. Je hebt ploegen die een perfecte stage meemaken en daarna tegenvallen en je hebt ploegen die in de regen moeten trainen en de eerste wedstrijden kunnen winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties