Bilbao maakt brandhout van Almeria

Leander Mespreuve

In de schaduw van de kraker vanavond tussen Atletico Madrid en Barcelona werden vanmiddag al twee wedstrijden afgewerkt in La Liga. Bilbao maakte brandhout van zijn opponent en stuurde Almeria kansloos terug naar huis.

De Basken hadden er duidelijk zin in vanmiddag tegen een ontstellend zwak Almeria. Na een halfuur lag de wedstrijd al in een definitieve plooi dankzij doelpunten van Rico, Herrera en Laporte. Barbosa bracht even terug spanning in de wedstrijd door de aansluitingstreffer binnen te prikken: 3-1.

Na rust gingen de aanvalsgolven van de thuisploeg onverminderd voort. Aduriz en Gomez zorgden voor een niet eens overdreven 5-1 score. De laatstgenoemde zette vanop de stip de kers op de taart: 6-1.

In de andere wedstrijd won Celta Vigo van Valencia  met 2-1. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong dankzij Daniel Parejo, maar kort na rust hing Charles de bordjes opnieuw in evenwicht. Charles kroonde zich even later tot man van de match door de 2-1 op het bord te brengen.

Rond deze tijd zijn alle spots gericht op het Vicente Calderon stadion in Madrid. Daar staat de topper tussen Atletico Madrid, met Thibaut Courtois, en FC Barcelona, zonder Lionel Messi, op het menu.