Lierse heeft nieuwe assistent als vervanger voor Van Meir

Lierse heeft nieuwe assistent als vervanger voor Van Meir
Foto: © SC

Lierse heeft een nieuwe T2 in huis gehaald. Het gaat om Alfons Arts, een 48-jarige Nederlander, die de positie van de zelf opgestapte Eric Van Meir zal innemen.

Arts, die een contract tot het einde van het seizoen tekende met optie, werd deze ochtend voorgesteld aan de spelersgroep en leidde al mee de ochtendtraining. De Emmenaar was gedurende 18 jaar actief als voetballer in de Eredivisie en Eerste Divisie. Als coach begon hij zijn loopbaan bij FC Emmen. In 2007 werd hij assistent-trainer van de huidige Lierse-trainer, Stanley Menzo, bij Cambuur Leeuwarden.

In oktober 2010 trok Menzo naar Vitesse en volgde Arts hem op als hoofdtrainer van Cambuur. Bij de Friesen was Arts coach tot maart 2013. De voorbije maanden was Arts als trainer en analist werkzaam in de technische omkadering van FC Groningen.

"Ik wil Van Meir niet vervangen"

"Afgelopen week heb ik aantal gesprekken gevoerd met mensen binnen Lierse. We kwamen al snel tot een overeenkomst. Afgelopen zaterdag heb ik ook al de wedstrijd tegen Club Brugge bijgewoond. Ik ben blij dat ik bij deze traditieclub de mogelijkheid krijg om mijn steentje bij te dragen", aldus Arts op de clubwebsite. "Ik kende Lierse wel een beetje als club, maar heb de voorbije dagen grondig mijn huiswerk gemaakt. Ik ken het palmares en de traditie van Lierse, weet voor welke waarden de club staat en waar we terug naar toe willen, daar wil ik dan ook aan meewerken."

"Ik heb voorbije zaterdag op het Lisp met Eric gesproken. Hij is een clubicoon met 16-jaar dienst, die vervang je niet zomaar. Dat wil ik ook niet doen, ik wil vooral mezelf blijven en werken zoals ik dat de voorbije jaren heb gedaan. Het wordt onder andere mijn taak om de talentvolle spelers de laatste stap te kunnen laten zetten naar het eerste elftal. Met mijn mogelijkheden wil ik het team helpen, ik ben hier voor de club, niet voor mezelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties