Hazard: "Gouden Schoen biedt geen zekerheid voor Rio"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Hazard: "Gouden Schoen biedt geen zekerheid voor Rio"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De verwachte winnaar ging uiteindelijk met de prijs lopen. Thorgan Hazard van Zulte Waregem (of toch Anderlecht?)is de nieuwe Gouden Schoen. De jongeling blonk van trots, maar vragen over zijn transfer werden vermeden.

Sander De Graeve in Lint

"Je moet een goeie speler zijn om zo'n prijs te winnen, dus dat doet me plezier. Nu moet ik blijven werken, ik wil een leider worden", aldus de kersverse Gouden Schoen. "Men zegt vaak dat het leven voor en na het winnen van de trofee helemaal anders is, maar of dat waar is weet ik niet."

Met die Gouden Schoen in zijn kast zal er nog vaker gepraat worden over een tweede Hazard bij de Rode Duivels op het WK. "Het is niet omdat ik deze trofee win, dat ik mijn ticket voor Brazilië al op zak heb, hé. Het is wel een droom, er zijn nog steeds 5, 6 maanden te gaan en er moeten nog veel wedstrijden gespeeld worden. Daarin ga ik mijn uiterste best doen."

"Prijzen die je als team haalt zijn het belangrijkst"

Hazard vergeet ook zijn ploeg, voorlopig nog steeds Zulte Waregem, niet. "Dit is een individuele prijs, maar voetbal blijft een collectieve sport. We waren even virtueel kampioen vorig seizoen, hé. Mijn hoogtepunt? De match tegen Anderlecht (4-3 winst voor Zulte Waregem). Ik scoorde en gaf drie assists, het was een fantastische wedstrijd."

Met de Profvoetballer van het Jaar, aan het eind van het seizoen, zit Hazard nog niet in zijn hoofd. "Zo'n individuele prijzen zijn een mooie waardering voor mijn werk, maar ik ben er niet door geobsedeerd. Het zijn vooral de prijzen die je als team haalt die belangrijk zijn. Neem nu vorig seizoen, dat was echt buitengewoon. Ook de prijs die Francky Dury kreeg doet me deugd."

Hazard staat in het middelpunt van de aandacht, er stak immers een kleine mediastorm in de transfersoap met Anderlecht. Hij leeft liever zonder die extra aandacht. "Elke dag staat het in de kranten. De druk valt doorgaans mee, maar nu is het erger. Op een gegeven moment word je er moe van. Al die aandacht met die Gouden Schoen of die transfer..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties