Nationale Futsal-ploeg: "Wij willen aandacht!"

Nationale Futsal-ploeg: "Wij willen aandacht!"
Foto: © SC

Morgen is het zo ver: het neusje van de Futsalzalm zakt af naar Antwerpen om er in elf dagen te bepalen wie de nieuwe Europese kampioen wordt. Als organiserend land is België natuurlijk vertegenwoordigd en 'onze jongens' willen straks een deel van de mediakoek voor zich winnen.

Want dat is waar het om te doen is op dit EK. Naast de - uiteraard - sportieve ambities, willen coach en spelers aandacht voor hun sport. Een sport die in België nog steeds niet naar het niveau van het professionalisme gestegen is. Profclub Chatelineau buiten beschouwing gelaten. "Ik hou wel niet van het woord amateurs", aldus Ahmed Sababti, één van de sterkhouders van onze nationale ploeg. "Dat we nog een dagtaak hebben, wil niet zeggen dat we niet serieus met onze sport bezig zijn."

België wil met prestaties op het EK de tv-kijker voor zich winnen. "We hopen boven onszelf uit te stijgen", vervolgt Sababti. "Zenuwen hebben we niet. We hebben in Brazilië (oefenmatch) voor 7000 man gespeeld en we hebben veel ervaren gasten in de ploeg."

"EK kan ons boost geven die we nodig hebben"

Voorlopig is Futsal in België één van de 'verwaarloosde' sporten. "Qua media-aandacht mogen we zeker klagen", knikt kapitein Karim Chaibai. "We proberen te professionaliseren, maar het is moeilijk in België. In de oefenmatch tegen Griekenland was het al heel wat beter qua aandacht. Dat voelen we al sinds het begin van het seizoen. Het EK kan ons de boost geven die we nodig hebben."

Op het EK zit België in een groep met Roemenië en Oekraïne. "Zeker geen makkelijke tegenstanders", aldus Chaibai. "Ze hebben jaren voorsprong op ons qua infrastructuur en professionalisme."

Het laaste woord is voor bondscoach Alain Dopchie. "Onze ambitie is om ons te tonen aan het land. Tonen dat we een volwaardige sport zijn, maar ik wil ook naar de kwartfinales van het EK. En dan mogen we misschien iets ambitieuzer worden..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties