Opwarmen richting EK Futsal: Groep A - België

Opwarmen richting EK Futsal: Groep A - België
Foto: © SC

Vanaf morgen staat het EK Futsal in Antwerpen op het programma. 12 landen gaan in de clinch op zoek naar de Europese titel. Elke weekdag stellen we u een groep voor van dat EK. Vandaag gooien we groep A op uw bord, de groep van België.

Door Aernout Van Lindt

In groep A het thuisland België, dat in de Lotto Arena een plaats in de kwartfinales zal proberen afdwingen. De Futsal Rode Duivels staan momenteel op de wereldranglijst op plek 28. In de voorbereiding speelden ze onder andere tegen Griekenland en het sterke Kroatië een aantal knappe wedstrijden. 

Ook op de Football Battle speelden de Futsal Rode Duivels soms technisch knap voetbal en haalden ze tegen veldploegen de halve finales. De vraag is nu natuurlijk wat ze op het EK kunnen. De doelstelling van de trainer Dopchie is alvast duidelijk: proberen de kwartfinales te halen. Een eventueel duel met Rusland of Portugal daar wordt altijd bijzonder lastig, maar de groepsfase overleven zou al mooi zijn.

De laatste keer dat we op een EK waren (in 2010) gingen we er met twee nederlagen uit in de groepsfase, dat moet nu worden vermeden. In 1989 werden we nog vierde op het WK, in 1996 pakten we brons op het Europees kampioenschap. Die prestatie herhalen zou een droom zijn.

De tegenstand

Om alvast de groepsfase te overleven, moeten we ons voorbij Roemenië (11e op de FIFA-ranglijst) en/of Oekraïne (8e) wurmen. Dat wordt zeker niet makkelijk, maar helemaal onmogelijk is het - zeker met het enthousiaste thuispubliek dat achter de Belgen zal staan - ook niet.

Beide teams hebben het de laatste jaren moeilijk om de groepsfase te overleven en stranden vaak in de kwartfinales. Misschien deze keer eens in de poules?  

Speelschema:

28/1: België - Roemenië (21 uur)
30/1: Roemenië - Oekraine (18.30 uur)
1/2: België - Oekraine (20.45 uur)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties