Interview Czerniatynski : "Vechten tot de laatste speeldag"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Czerniatynski : "Vechten tot de laatste speeldag"
Foto: © SC

Alex Czerniatynski werd in november als assistent van nieuwe trainer Bob Peeters aangesteld bij Waasland-Beveren. De T2 zag hoe de ploeg uit het dal kroop en de afgelopen weken zelfs een knappe reeks neerzette. Vorige week incasseerden ze echter wel een serieuze klap na het verlies bij KV Oostende.

Door Tamara Vereecken

Wij spraken met Czernia over de voorbije en vooral over de komende weken. Hoe heeft het nieuwe trainersduo voor een ommekeer kunnen zorgen en wat moet er nog meer gebeuren om Waasland-Beveren in eerste klasse te houden?

Laten we eerst even terugkeren naar vorige week. Die nederlaag moet wel heel hard aangekomen zijn?
“We waren na de wedstrijd inderdaad allemaal heel erg teleurgesteld want we hadden er veel van verwacht, zeker tegen een rechtstreekse concurrent. Zondag op training was het dus best wel moeilijk omdat iedereen een beetje in de put zat. Vanaf maandag zijn we dan weer keihard beginnen trainen voor dit weekend en nu zit het vertrouwen weer in de groep.”

Het was een spijtige zaak voor Waasland-Beveren, want jullie waren erg goed bezig met die 10 op 12 in de weken ervoor. Wat heeft het nieuwe trainersduo veranderd de voorbije maanden waardoor het plots beter ging lopen?
Toen wij in november begonnen, zagen we direct dat er geen vertrouwen was in de groep, wat ook logisch was als je in hun positie zat. Zelfs op training merkte je dat. Dat vertrouwen terugbrengen was dus onze eerste taak, maar er was niet veel tijd. Die eerste vijf wedstrijden waren ook echt geen cadeau met oa Zulte-Waregem, Anderlecht, Gent,….  Maar nu heeft de coach een systeem gevonden, opnieuw voor vertrouwen gezorgd bij de spelers en dat heeft z’n effect. Er is nu een trainersduo met twee spitsen en onze coach speelt ook graag offensief. Dat is voelbaar, we scoren de laatste tijd veel meer dan ervoor. Ik hoop echt dat we snel nog een paar punten pakken want het zou spijtig zijn, mochten we nu enkele matchen op rij verliezen na wat we hebben opgebouwd.”

Het zal inderdaad de komende matchen moeten gebeuren tegen KVK, Cercle en OHL want daarna volgen Genk, Lokeren, Zulte en Standard…
“Ja ok, maar er zijn geen gemakkelijke matchen in eerste klasse, voor niemand. We staan voorlaatste, het heeft geen zin om naar de anderen te kijken, we moeten eerst zelf winnen. Kortrijk en OHL thuis zouden idealiter zes op zes moeten zijn - maar ja, op papier is het allemaal gemakkelijk, het zal toch op ‘t veld moeten gebeuren.”

Met nog zeven matchen te gaan, is het verschil met OHL en eventuele anderen nog goed te maken?
“Absoluut! Volgens mij zullen we wel tot de laatste speeldag moeten vechten voor het behoud, al hoop ik natuurlijk voor ons van niet. Nu, wij dachten tot vorige week dat we een heel goede zaak hadden gedaan met die 10 op 12, we stonden weer 14e.  Maar de situatie kan duidelijk elke week weer helemaal veranderen, het wordt spannend tot het einde.“

U gaf daarnet aan dat er tegen Kortrijk moet worden gewonnen. Hoe willen jullie die match aanvatten?
“Kortrijk strijdt voor een POI-ticket en verloor vorige week tegen Lierse, die zullen niet defensief komen spelen maar willen punten pakken. Vaak  worden wedstrijden beslist op details, dus we moeten geconcentreerd zijn en het slim aanpakken. Niet zoals op Oostende want daar was de coach niet gelukkig met de manier waarop sommigen de wedstrijd aanvatten. Zaterdag moet die focus er dus van de eerste tot de laatste seconde zijn. Idealiter zouden wij gewoon eerst moeten scoren want als je achter komt, moet je weer risico’s pakken. Dat is ons de laatste weken vaak overkomen - als we dat kunnen vermijden, wordt het een heel andere wedstrijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties