Preud'homme: "Bergen was er vaak dichtbij"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Preud'homme: "Bergen was er vaak dichtbij"
Foto: © SC

Club Brugge ontvangt vanavond RAEC Mons. De rode lantaarn lijkt op sterven na dood, maar Michel Preud'homme laat niets aan het toeval over. "Hebben we op voorhand gewonnen? Dan moeten we de wedstrijd niet meer spelen, hé."

Door Cédric De Volder

Club Brugge wil vanavond tegen RAEC Mons de punten op de i zetten. De West-Vlamingen kijken - na wedstrijden tegen Waasland-Beveren, Lierse SK en RSC Anderlecht - tegen een één op negen aan. Iedereen verwacht dan ook een eenvoudige driepunter tegen de Draken. Behalve Michel Preud'homme...

"Bergen is een team dat altijd aanvallend voetbal probeert te spelen", aldus de oefenmeester van Club op de wekelijkse persbabbel. "Op die manier zijn die jongens er al vaak dichtbij geweest. Ook in het Stade Tondreau wonnen we uiteindelijk met 0-1."

"Maxime krijgt nog steeds kansen, hé"

Blauw-zwart lijkt de laatste weken afhankelijk van de vormcurve van Maxime Lestienne. Ook de speler van Jong België lijkt momenteel in een dipje te zitten. "Welke speler kan zijn niveau een volledig seizoen aanhouden? Voor Maxime zijn de verwachtingen gewoon enorm hoog. Maar het is de kunst om op zo'n moment te blijven werken. Hij krijgt nog steeds kansen, hé. Alleen volgen die doelpunten moeizamer."

Preud'homme debuteerde - de bekerwedstrijd tegen KSV Oudenaarde buiten beschouwing gelaten - in de heenronde tegen de Draken. Welke verschillen merkt de Luikenaar al op in zijn team? "Kijk eens terug naar de tweede helft van vorig weekend op Anderlecht", besluit hij. "Hoeveel teams kunnen in het Astridpark zo dominant spelen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties