Sunderland zegeviert in derby, West Ham pakt gouden driepunter

Diederik Geypen
| 6 reacties

In de Premier League openden om 13.45 uur twee matchen de 24ste speeldag. Sunderland won het streekduel bij Newcastle United. West Ham United hield met tien man de punten thuis tegen Swansea City.

Sunderland begon het best op bezoek in Newcastle. Na 20 minuten spelen wrong Phil Bardsley zich goed door in de zestien. De tackle van Vurnon Anita was niet op de bal met een logische penalty tot gevolg. Hoewel doelman Tim Krul nog probeerde om Fabio Borini uit zijn lood te slaan, fusilleerde de Italiaan het leer onhoudbaar in het dak van het doel.

Fluitconcert thuisfans

Newcastle was nog niet bekomen van de tegengoal, of de tweede hing al tegen de touwen. Jozy Altidore zette met een knappe pas achter het steunbeun ploegmaat Jack Colback op weg naar doel. De Engelsman besloot op Krul, maar Adam Johnson was goed gevolgd om de rebound binnen te werken. De thuisploeg ging met een striemend fluitconcert de rust in.

Met huurling Luuk de Jong in de ploeg probeerde Newcastle het tij te keren, maar het was Johnson die met een knal op de paal de geruststellende 0-3 liet liggen. In de laatste tien minuten counterden the Black Cats het dan toch uit via Colback. Al de derde opeenvolgende derbyzege voor Sunderland.

West Ham United-Swansea City 2-0

Net voor het half uur legde Andy Carroll het leer panklaar voor Kevin Nolan, die met een precieze plaatsbal in de rechter benedenhoek West Ham United op voorsprong bracht. Op slag van rust sloegen dezelfde twee protagonisten opnieuw toe. Na een doorgeschoten hoekschop kopte Carroll goed terug, een koud kunstje voor Nolan die zijn tweede van de middag kon binnenprikken.

Na de rust eiste Carroll in negatieve zin een hoofdrol op. Na een luchtduel deelde hij een mep uit aan zijn tegenstrever Chico. Howard Webb twijfelde niet en duwde de aanvaller een rood karton onder de neus.

Ook met een man meer konden de Zwanen, zonder onze landgenoot Roland Lamah die negentig minuten op de bank bleef, de dubbele achterstand niet meer rechttrekken. Een broodnodige zege voor West Ham United in de strijd onderin.