Interview Anderson: "Met Ivoorkust naar het WK"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Anderson: "Met Ivoorkust naar het WK"
Foto: © SC

Met Bobley Anderson stellen we de vierde nieuwkomer van Zulte Waregem voor. De Ivoriaan komt naar Essevee met één duidelijk doel voor ogen. Zo veel mogelijk minuten maken om mee te kunnen naar het WK.

Sander De Graeve in Waregem

Bij Malaga had hij die zekerheid niet. "Ik speelde er al tien wedstrijden, maar de coach zei met dat ik geduld moest hebben en me moest aanpassen. Geleidelijk aan kreeg ik twintig minuten, een half uur speeltijd. Met het WK dat eraan komt is dat niet genoeg, ik wil vooral veel spelen nu", aldus Anderson.

Nu moet hij zich echter opnieuw aanpassen aan een nieuw land. "Enkel het klimaat is wat anders", aldus Anderson. "Ik belde voor mijn komst al met Francky Dury en hij zei me: 'Als je komt, dan kom je om te spelen.' Die zekerheid was belangrijk. Aan het weer zal ik me wel snel aanpassen."

Zijn grote voorbeeld, Yaya Touré, passeerde ook via België op weg naar de top. "Yaya is echt een grote speler, hij geeft me inspiratie. Als je ziet waar hij staat en wat hij al won. Hij kwam van niets, hé. Ik werk elke dag om te geraken waar hij nu is." Bobley Anderson kent Touré al van de nationale ploeg. "Het is dan ook nog eens een sympathieke kerel, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties