Ronaldo's rood, terecht of niet?

Jordy Ferket
| 26 reacties
Ronaldo's rood, terecht of niet?
Foto: © SC

De Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo werd gisteren uitgesloten in de wedstrijd tegen Athletic Bibao. Over die rode kaart was heel wat te doen. Sommige mensen vonden het terecht, anderen niet. Wij tonen u waarom het wel of geen rode kaart was.

Natuurlijk kan je over deze uitsluiting discussiëren. Volgens de voetbalregels hoort een ‘slaande’ beweging niet thuis op een voetbalveld. Waarom geeft Ronaldo dan toch dat tikje aan Gurpegui? Waarom laat hij zich nadien nog verleiden tot neus-aan-neusstandje met Iturraspe. Een speler met zijn klasse kan toch op een andere manier uitpakken: met een snelle rush of met een weergaloos doelpunt. Bovendien is het niet de eerste keer dat Ronaldo dom rood pakt. De kalmte bewaren kan handig zjin.

Toch kan je zeggen dat de rode kaart overdreven was. Hoe theatraal ging Gurpegui neer? Met zo’n tikje kan je nog geen deuk in een pakje boter slaan. Waarom ging de Spanjaard neer alsof hij klappen had ontvangen van Sugar Jackson? Bovendien kan je je ook afvragen waarom Iturraspe zich kwam moeien? Wat had hij daar te zoeken?

Het blijft dus voer voor discussie die rode kaart van CR7.  Elke week zijn er veel brutalere tackles waarbij de dader zelfs geen geel krijgt. Hieronder ziet u in een filmpje de rode kaart van de Gouden Bal en een filmpje vol met gruwelijke tackles. Geef toe, het slagje van Ronaldo is klein bier vergeleken met deze regelrechte aanslagen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties