Oostende voor match van het jaar: "Alles voor de Heizel"

Oostende voor match van het jaar: "Alles voor de Heizel"
Foto: © SC

Lokeren weze gewaarschuwd: Oostende is klaar voor de terugwedstrijd van de halve finales van de Beker. De kustjongens weten dat ze iets unieks kunnen realiseren en gaan voluit hun kans gaan.

Niet twijfelen, dat is het motto van Fréderik Vanderbiest. De trainer van Oostende gaf zelfs al hints aan zijn collega Peter Maes, zo groot is het vertrouwen. "Ik ga met twee spitsen starten, dat mag je al weten", aldus Vanderbiest. "We willen naar die finale. Hoeveel keer gaat Oostende deze kans nog krijgen? Wel, je mag er zeker van zijn dat we klaar zullen zijn voor Lokeren."

En daarin wordt hij bijgestaan door zijn spelers. Nu de redding quasi veilig is, kan Oostende zich op één zaak concentreren. "We zijn zo goed als gered, nu is die wedstrijd tegen Lokeren de belangrijkste van het seizoen", knikte Didier Ovono, het sluitstuk waarop Vanderbiest dit seizoen kan bouwen. "Ik heb een goede prestatie neergezet tegen Charleroi, maar nu wil ik nog een betere neerzetten tegen Lokeren", waarschuwt hij alvast. "Ik heb hier in Oostende een familie gevonden en ik hoop met mijn familie woensdag een feestje te vieren."

Maar de meest gemotiveerde van de groep zal nog wel Baptiste Schmisser zijn. Die lag in de heenmatch aan de basis van de tegentreffer. "Ik sta heel scherp voor die finale", lacht hij. "We moeten het doen voor de supporters, maar ikzelf ga het mezelf ook altijd aanwrijven als we de finale niet halen. Ik roep mijn ploegmaats op om samen met mij die nul te houden. En dan zijn we er!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties