Interview Rednic: "Blessures door slecht terrein"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Rednic: "Blessures door slecht terrein"
Foto: © SC

AA Gent trekt vanavond naar Zulte Waregem waar het een 0-1 verlies uit de heenmatch moet ophalen. Het grootste verschil is het veld. Van de akker in de Ghelamco Arena naar het vlakke veld aan de Gaverbeek. Een belangrijk verschil volgens Rednic die ook blessures aan het veld wijt.

Sander De Graeve in Gent

Rednic kent zijn tegenstander van vanavond alvast goed. "Als je tegen Lokeren speelt, weet je dat ze gaan verdedigen. Zulte Waregem speelt altijd hetzelfde spel, uit of thuis. Ze spelen altijd op balbezit met veel beweging. Het is geen ploeg die blijft verdedigen, ze willen voetballen. Er zal veel ruimte liggen tussen de verdedigers, daar liggen kansen voor ons. Ze missen ook D'Haene, dus de automatismen zullen er niet zijn centraal achterin."

Zulte Waregem heeft één van de beste terreinen in de eerste klasse, ook dat speelt volgens Rednic in het voordeel van Gent. "Het spel dat wij spelen, komt meer tot zijn recht op een goed veld. Kijk maar naar wat we op Genk deden. Daar was het een plezier om te spelen."

Het veld in de eigen Ghelamco Arena ligt er slecht bij. "In deze drukke periode kunnen we niet veel doen om het te verbeteren. We hebben een mooi stadion, maar geen goed veld. Als je het verschil zit met de stage in Spanje (daar lag een biljartlaken, nvdr.) en de trainingen hier. Hier zit er meer afval in het spel en door het veld kampen veel spelers met problemen aan de adductoren. Op een terrein waar je makkelijk het evenwicht verliest, krijg je dat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties