Ibou wil OHL behoeden voor degradatie: "Heel gemotiveerd"

bart ver elst
| 1 reacties
Ibou wil OHL behoeden voor degradatie: "Heel gemotiveerd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sawaneh Ibou werd de voorbije 6 maanden uitgeleend aan het Qatarese Muaither, maar is nu terug bij OH Leuven. Hij hoopt dat hij snel de ploeg kan helpen in de strijd tegen de degradatie.

Door Bart Ver Elst

“Ik ben blij dat ik ben teruggekomen, er hangt hier een heel familiale sfeer in Leuven en dat is ontzettend belangrijk voor mij. Dat was vroeger in Beveren ook het geval.” Ibou heeft geen spijt van zijn uitleenbeurt naar Qatar. “Ik speelde ondertussen al zes jaar in België, dus ik vond het wel eens leuk om iets anders van de wereld te zien. Maar nu wil ik OHL helpen met het behoud in eerste klasse.”

December was een moeilijke maand voor Ibou in Qatar en toen waren er al gesprekken over een terugkeer naar Leuven. “Ik sprak met de trainer en mensen van het bestuur en de beste beslissing was om terug naar OHL te komen. Het leven in Qatar was niet altijd even gemakkelijk. Er is een totaal andere mentaliteit en levensstijl dan in België.”

"We hebben alles nog in eigen handen"

Ibou oogt opvallend scherp volgens trainer Herman Vermeulen en dat beaamt hij ook. “Ik voel me fysiek heel sterk en erg gemotiveerd om OHL te helpen. Ik denk dat ik zelfs klaar ben om al 90 minuten te spelen, hoewel een wedstrijd nog steeds iets anders is dan een training. Dit was mijn eerste trainingsweek, het is alleen nog wat wennen aan de speelstijl van mijn teammaats.”

De in Duitsland opgegroeide Gambiaan kijkt met veel vertrouwen uit naar de confrontatie tegen Mechelen. “We moeten nu naar onszelf kijken, het belangrijkste is dat we nog alles in eigen handen hebben. Zaterdag moeten we gewoon proberen die drie punten in Leuven te houden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties