Interview Keet: "Ik was kwaad"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Keet: "Ik was kwaad"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Een foutje van Kortrijk-doelman Darren Keet bracht dit weekend Anderlecht opnieuw in de wedstrijd. Coach Hein Vanhaezebrouck was na de match hard voor zijn doelman in de pers, iets waar de goalie niet mee opgezet was.

Sander De Graeve in Kortrijk

"Ik was kwaad, ja, na de uitspraken van de coach. Ik was daarvoor al kwaad op mezelf voor dat ene foutje. Voor het overige keepte ik een goeie match. De coach legde de nadruk nogmaals op het overduidelijke." Intussen hebben Keet en Vanhaezebrouck het al bijgelegd in een gesprek. "We hebben over alles gepraat, het was een normaal gesprek en hij heeft zich verontschuldigd. Het is voetbal, hé. Een trainer kan ook frustraties hebben, net zoals wij", aldus Keet.

Vanhaezebrouck gaf vanmiddag aan dat Keet er best wat meer mag voor werken, net als Zarko Tomasevic. Darren Keet geeft aan dat hij al extra traint. "Ik speel al twee jaar alles, dus is het logisch dat mijn lichaam vermoeid geraakt. Natuurlijk kan je altijd iets extra's doen. Op de training werk ik altijd hard, maar daarnaast werk ik ook nog apart aan mijn schouder. Daar heb ik twee jaar terug een blessure gehad en die versterk ik. Uiteindelijk is het de coach die me selecteert, dus moet ik hard blijven werken zodat hij me blijft opstellen."

"Natuurlijk was ik bezorgd"

Keet is vastbesloten om extra te werken en let ook meer op zijn voeding dan vroeger. "Extra bijtrainen, dat staat in mijn plan. Een goeie levensstijl hoort daar ook bij. Toen ik hier aankwam kookte ik bijna nooit, ik had ook nog niet alles om te koken. Ik ging vaak uiteten en dat werd een gewoonte. Die heb ik nu niet meer, mijn vrouw kookt goed voor me nu. Ik hou wel van cola en chocolade, maar dat probeer ik te beperken."

Het foutje van Keet was geen alleenstaand geval, de Zuid-Afrikaanse doelman liet zich de voorbije weken meermaals betrappen op onzekere tussenkomsten. "Natuurlijk was ik bezorgd voor mijn plaats in de basis. Wanneer ik het niet goed doet, probeer ik te zoeken waaraan het ligt. De laatste tijd zit het me niet mee. Ballen die ik normaal altijd pak, vinden nu toch een weg tussen mijn benen. Ik praat er veel over met Hein, Patrick Deman en Yves Vanderhaeghe. Een doelman heeft dat nodig, dat praten."

"Als ik niet speel, ben ik kwaad"

Toch kreeg vorige week Michaël Clepkens zijn kans tegen Waasland-Beveren. De doelman ging in de fout en dus keerde Keet opnieuw terug in de basis. "Michaël is een goeie doelman, zowel op training als in wedstrijden. Ik hou er niet van om te denken dat mijn plaats veilig is. We hebben drie keepers en iedereen moet klaar zijn om te spelen. Of ik schrik had voor mijn plaats toen hij erin kwam? Ja, ik wil spelen, anders moet je geen voetballer worden. Als ik niet speel, ben ik kwaad. Ik moet zorgen dat ik opnieuw mijn oude niveau terugvind en opnieuw de nul kan houden."

Daarvoor krijgt hij vrijdag al de kans op bezoek bij Club Brugge. Al is het nog niet helemaal zeker of hij speelt. "Ik weet niet of ik in actie kom, daar is nog niets over beslist." We gokken er echter op dat de Zuid-Afrikaan opnieuw in doel zal staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties