"Genk heeft meer kwaliteit dan Kortrijk en Gent"

"Genk heeft meer kwaliteit dan Kortrijk en Gent"
Foto: © SC

De ticketjes voor play-off 1 worden dit seizoen duur verkocht. KRC Genk, KAA Gent en KV Kortrijk verkopen heden ten dage hun huid duur om de elitetram niet te missen. Maar wie zal het halen? Voetbalkrant.com ging te rade bij Hugo Broos.

Door Johan Walckiers en Timothy Collard

Er kondigt zich een razend spannend slot aan van de reguliere speeltijd in de Jupiler Pro League. In de kelder van het klassement worden regelrechte veldslagen uitgevochten, maar ook in de strijd om play-off 1 is de strijd nog niet beslecht. Momenteel kamperen KRC Genk, KAA Gent en KV Kortrijk op een zakdoek bij elkaar. Welke apotheose verwacht Hugo Broos de komende weken? De voormalige Rode Duivel ging erbij zitten en deed zijn verhaal uit de doeken tegenover Voetbalkrant.com. Vandaag nemen we Racing Genk onder de loep.

Concurrentie maakt er geen gebruik van

Genk is normaal gezien altijd een vaste waarde in play-off 1. De twijfel is er echter gekomen na die ontzettend slechte reeks die neergezet werd. Wat wel in het voordeel van de Limburgers spreekt, is dat de concurrentie - ondanks een verschrikkelijk bilan in de afgelopen maanden - er niet in geslaagd is om Genk voorbij te steken. En ooit moet die dip wel ophouden met de kwaliteiten die Genk onmiskenbaar heeft.

“Genk blijft ondanks die magere reeks de voornaamste kandidaat om als zesde Play-off 1 in te gaan. Ze hebben het meer kwaliteit dan AA Gent en KV Kortrijk. Maar je als je met de punten blijft morsen, dan wordt het natuurlijk heel moeilijk", aldus Broos.

“De afwezigheid van échte diepe spits zou Genk weleens de das kunnen omdoen. Zet daar een Mboyo in topvorm, en dat scheelt heel wat. Vossen moet nu veel te veel gewicht alleen dragen. Hij is geen targetspits, maar eerder een schaduwspits.”

"Zou mij verbazen als ze Been ontslagen"

“Het zou mij verrassen mocht Genk alsnog overgaan tot een ontslag. Zelfs niet als Kortrijk of Gent hen voorbij gaat in het klassement. Had het bestuur Been willen ontslaan, dan was het al lang gebeurd. Ze moeten hem nu vertrouwen blijven geven tot het einde van het seizoen.”

'Op papier' makkelijkste wedstrijden van de drie

Met Lierse, Waasland-Beveren en Bergen heeft Genk op papier de makkelijkste kalender van de drie. Op papier dus, want Lierse zit in bloedvorm en Waasland-Beveren heeft de punten ook broodnodig. Daarnaast staat nog een verplaatsing naar Anderlecht op het programma en de laatste speeldag moeten de Limburgers naar Kortrijk. Normaal gezien moet het daar al duidelijk zijn wie PO 1 speelt.

Resterende wedstrijden:

Lierse-Genk

Genk-Waasland-Beveren

Anderlecht-Genk

Genk-Bergen

Kortrijk-Genk

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties