Routinier Van Buyten verdient mooie boterham bij Bayern

Routinier Van Buyten verdient mooie boterham bij Bayern
Foto: © SC

Daniel Van Buyten stond gisteren na enkele weken blessureleed weer op het veld bij Bayern München. De 36-jarige routinier moet eind dit seizoen wel waarschijnlijk op zoek naar een andere club.

Van Buyten gaf bij zijn laatste doorgang bij de nationale ploeg zelf aan dat hij zich nog fit genoeg voelt om er enkele jaartjes bij te doen. Normaal gezien zal dat niet bij Bayern zijn, aangezien zijn gevorderde leeftijd en het zware contract dat hij heeft. Gisteren maakte Bild immers de salarissen van de Bayern-spelers bekend.

Wat blijkt? Van Buyten strijkt jaarlijks vijf miljoen euro op, zonder wedstrijdpremies. Daarmee is hij de twaalfde best betaalde speler van de autoritaire competitieleider in Duitsland en laat hij onder andere Toni Kroos (4,5 miljoen) achter zich. Franck Ribéry en Mario Götze zijn de bestbetaalde met jaarlijks 12 miljoen euro.

Het Engelse West Ham toonde in de winter al interesse voor onze landgenoot. Mogelijk gaat Van Buyten nog één laatste uitdaging op het hoogste niveau aan. De volgende maanden wil hij regelmatig zijn wedstrijdje meepikken om fit te zijn voor het WK. En spelen of niet, daarvoor is hij één van de certitudes aangezien Marc Wilmots het wel heeft voor hem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties