Reactie Vermeulen keihard voor z'n spelers: "We hebben wandel- en veteranenvoetbal gespeeld"

Tamara Vereecken
| 30 reacties
Vermeulen keihard voor z'n spelers: "We hebben wandel- en veteranenvoetbal gespeeld"
Foto: © SC

OHL-coach Herman Vermeulen was boos, maar vooral heel zwaar ontgoocheld, na het verlies van z'n ploeg tegen Waasland-Beveren. Op de persconferentie achteraf was de Leuvense oefenmeester dan ook bijzonder scherp voor z'n spelers.

Door Tamara Vereecken

OHL had zaterdagavond afstand kunnen nemen van de POIII-plaatsen, maar door het verlies in Beveren belandden ze opnieuw op de voorlaatste plaats in de rangschikking. De teleurstelling was groot. “Voor ons is het een anti-climax zonder meer, we moeten daar niet flauw over doen. We kregen een morele uppercut. Het begon goed, we speelden zonder schrik en waren balvast. We moesten groeien in de match, maar in plaats daarvan hebben we ’t spel gewoon afgegeven,” aldus Vermeulen.

“Ik begrijp het niet”

Na een sterk begin gaf OHL het initiatief en dus ook de match uit handen, bizar in een wedstrijd met zoveel op het spel. Dat vond ook Herman Vermeulen. “We zijn echt wandelvoetbal gaan spelen, zo noem ik dat. Je krijgt maar één keer de kans om zo’n wedstrijd te spelen, ik begrijp dat echt niet… Ik ga nu hard zijn voor mezelf en mijn team maar eerlijk, op een bepaald moment zijn we zelfs beginnen overschakelen op Veteranenvoetbal. Ik weet niet vanwaar dit kwam.”

Positief punt is wel dat Logan Bailly een geweldige wedstrijd speelde, hij hield z’n ploeg lange tijd in de match. “Zeker! Maar anderzijds…als we moeten vaststellen dat Bailly, die inderdaad outstanding stond te keepen, en de twee centrale verdedigers Reynaud en Raymaekers de beste spelers op het veld waren, dan weet je ‘t wel.”

Waarom lukte het dan niet voor OHL? “Ik weet het niet. Ik moet mezelf en de groep die vraag stellen. Als we thuis spelen, kunnen wij overschakelen in superturbo, is geen enkele meter teveel om te lopen. Hier was dat allemaal veel minder, werd er uit positie gelopen, alle gemaakte afspraken werden over boord gegooid. En dat in zo’n belangrijke match, ik begrijp het niet,” bleef de OHL-trainer met veel vragen achter.

“Nog vier belangrijke matchen”

Al besefte hij ook dat de knop snel moet worden omgedraaid. “We kunnen dit niet meer omkeren, we moeten dit aanvaarden. Ik wil geen onnodige heisa maken maar wel zeggen waar het op staat. Vanaf nu moeten we weer vooruit kijken, er volgen nog vier moeilijke wedstrijden. Dus vanaf morgen koppen bij mekaar en weer hard werken.”
Mentaal zal dit verlies wel even blijven hangen bij de spelers? “Dat denk ik wel, zeker vanavond. Dat blijft in de kopjes zitten, maar ik ben ervan overtuigd dat je zoiets kwijt geraakt door te werken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties