"We hebben Leye gemist"

"We hebben Leye gemist"
Foto: © SC

Goed nieuws voor Zulte Waregem. Jens Naessens is dicht bij een terugkeer en ook Mbaye Leye traint terug mee met de groep. "Wanneer hij terug zal spelen? Daar kunnen we geen deadline op plakken, vanaf nu moeten we hopen dat alles goed blijft gaan."

Aernout Van Lindt in Waregem

“Je moet nu hopen dat hij geen reactie krijgt op de spelvormen en bij alle verschillende bewegingen. Zijn revalidatie was uiteindelijk een hele mooie, die perfect op schema verliep. Daar moeten we hem en zijn familie voor danken, alsook de medische staf van Zulte Waregem die geweldig werk heeft geleverd.”

“Hopelijk is hij competitief tegen het einde van de competitie of tegen de play-offs, maar we kunnen er geen deadline op plakken. We willen ook geen risico’s nemen door hem te vroeg te brengen, dat is ook gevaarlijk. Een kruisbandletsel is altijd opletten”, geeft de oefenmeester van Essevee aan.

“Leye heel belangrijk”

“We hebben Leye gemist. Hij had een identiteit hier bij Zulte Waregem, hij is een natuurlijke leider in de kleedkamers. Iedereen kijkt naar hem op, welke nationaliteit dan ook. Hij staat voor intelligentie en werkkracht”, aldus Dury.

Waarmee hij niet gezegd wil hebben dat vervangers Sylla, Cacérès en Pourié het niet goed doen. “Maar het is moeilijk om meteen klaar te staan, terwijl Leye vorig seizoen goed was voor 17 doelpunten. Zonder hem hadden we misschien minder punten verloren, maar wat gebeurd is, is gebeurd. We moeten dat achter ons laten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties