Bryan Verboom: "Gevoel teruggekomen tijdens de wedstrijden"

Bryan Verboom: "Gevoel teruggekomen tijdens de wedstrijden"
Foto: © SC

Voor Bryan Verboom is de verplaatsing naar Charleroi ook een beetje een terugkeer naar de roots en de heimat. "Ik woon op vijftien minuutjes van het stadion, dus het is geen verre reis", aldus de linksback van Essevee. Een verdediger die ook (bijna) helemaal terug is van weggeweest.

Aernout Van Lindt in Waregem

Niet dat Verboom echt weg was, hij had dit seizoen gewoon een wat mindere periode. De laatste paar weken gaat het terug beter: “Het omslagpunt? Het gevoel is terug gekomen tijdens de wedstrijden, ik kreeg steeds meer vertrouwen”, aldus Verboom.

“Het is ook leuk dat ik het vertrouwen krijg en steeds meer speel. Tegen Cercle was het heel goed afgelopen week. Mijn beste match? Geen idee, volgens de coach was dat tegen Genk. Ik wil in ieder geval verder doen zoals we bezig zijn en blijven verbeteren.”

Het enige wat nu nog ontbreekt, is een doelpunt: “Ik wil nog wat werken aan mijn statistieken. Ik heb nog niet gescoord en nog maar een assist gegeven, dat mag wel wat meer zijn. Ik zou er graag eentje scoren.”

“Mijn vrienden kijken liever naar mij dan naar Charleroi”

En wanneer beter eentje scoren dan tegen Charleroi, de ploeg waar het voor de linksachter allemaal begon. “Ik heb er van mijn achtste tot vijftiende gespeeld ongeveer. Dan ben ik naar Anderlecht getrokken. Ik heb er nog veel vrienden. Sportingfans? Neen, ze kijken liever naar mij dan naar Charleroi.”

En dus mogen we ook veel thuissupporters voor Verboom verwachten: “Er komen er zaterdag veel kijken van mijn vrienden, dat klopt. Dat is extra motivatie voor mij, druk brengt dat niet met zich mee. Ik ben tevreden en gemotiveerd. En als het niet loopt zoals ik wil, dan is dat ook niet al te erg.”

De ambitie van Verboom is duidelijk: “We willen elke wedstrijd blijven winnen om zo competitief mogelijk aan play-off I te beginnen. De vierde plaats vasthouden zou heel mooi zijn, maar de derde of tweede plaats binnenhalen blijft ook een optie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties