Reactie De Sart: "Twee snelle goals waren een tik"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
De Sart: "Twee snelle goals waren een tik"
Foto: © SC

Julien De Sart trapte Standard op voorsprong met een vrijschop die alles en iedereen voorbij ging. Iedereen dacht dat Standard daarna over Gent zou walsen, maar niets was minder waar. Achteraf was De Sart erg teleurgesteld.

Sander De Graeve in Luik

Na zijn vrijschop kwam Standard in een mum van tijd op achterstand. Verdedigende foutjes lagen aan de basis. "De hoofden gingen naar beneden op dat moment. We zijn het niet gewend om binnen twee minuten twee goals te slikken. Wie Lepoint moest volgen? Dat weet ik niet."

In de tweede helft ging het beter. "De rust kwam als geroepen. We kwamen beter uit de kleedkamer en konden opnieuw ons spel spelen. Toch gingen we nog de boot in. We moeten dit beschouwen als een forse waarschuwing. Of we Michy Batshuayi te hard misten? Het is een andere manier van spelen met hem erbij, maar dat moeten we kunnen opvangen."

"Heel wat agressieve tackles"

De spelers van Gent vlogen er bij wijlen stevig in. "Er zaten inderdaad wat agressieve tackles in de wedstrijd", aldus De Sart. "We komen dat wel vaker tegen, ploegen die fysiek en provocerend spelen tegen ons." Volgende week wacht Standard de topper tegen Club Brugge.

Bij verlies zou de kloof nog maar vier punten bedragen. "Het wordt een echte topper en geen makkelijke wedstrijd. We moeten vooral leren uit de fouten die we vandaag gemaakt hebben en ons concentreren op die wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties