Reactie D'Haene: "Automatismen hebben tijd nodig"

D'Haene: "Automatismen hebben tijd nodig"
Foto: © SC

Karel D'Haene ging met Zulte Waregem de boot in op het veld in Charleroi. Na de wedstrijd gaf de centrale verdediger ootmoedig toe dat Essevee niet in zijn beste periode zit, maar hij is er van overtuigd dat er beterschap zal komen.

Aernout Van Lindt in Charleroi

“We zitten niet in onze beste weken”, aldus D’Haene. “We missen wat automatismen. Ze zijn er nog wel, maar het duurt even om de nieuwe spelers er in thuis te brengen. Zoiets heeft tijd nodig, dat gevoel is er nu al een paar weken.”

Maar het is ook logisch dat het even duurt, vindt de centrale verdediger: “Tijdens de voorbereiding krijg je zes weken om spelers in te passen, wij moeten ze nu meteen inpassen. Er komen spelers uit de Spaanse competitie, Pourié uit de Deense. Dat zijn toch andere spelsystemen op spelbepalende plaatsen op dit moment.”

En toch kwam Zulte Waregem na een vroege achterstand nog op voorsprong in Charleroi. “Ik had niet meer verwacht dat we het dan nog gingen weggeven. Normaal gezien geef je zoiets in principe niet meer weg. Maar goed, we moeten nu gewoon verder doen en vooral rustig blijven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties