Kruibeke blijft het zwarte beest van Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke blijft het zwarte beest van Rapide Lebbeke
Foto: © SC

In een wedstrijd die haast een kopie leek van de heenmatch nam Kruibeke een vroege voorsprong. Voor de 6de opeenvolgende keer moest Rapide Lebbeke passen en mocht de thuisploeg de 3 punten bijschrijven.

Jong Vlaanderen nam direct de match in handen en Dieter Malfait moest een poging van Nick Pieters uit de winkelhaak duwen (03’). Een knal van Pieter Van de Manacker vloog net over de lat (05’). Michiel Noeninckx stuurde Ward Vertonghen diep en de sterke spits werkte zich door het hart van de bezoekende defensie en mocht meteen juichen (06’). Rapide reageerde via Yannick Van Impe die een voorzet van Nils Van Delm over de kruising poeierde (13’). De bezoekers acteerden te traag om de lokalen onder druk te zetten en Kruibeke counterde gevat. Roy Penneman vlamde een hoekschop recht op Malfait (26’) en aan de overzijde kopte Jens Verroken een voorzet over (28’). Kort voor de pauze was er nog even gevaar maar Matthias Van Goethem kon een omhaal van Antoine Nlandu-Masunda nog over de lat tillen.

Rapide kwam het gretigste uit de kleedkamers maar een schot van Verroken ging via de vingertoppen van de thuisportier over (49’). Jelle Van Koevorden knalde een afvallende bal tussen een bos benen net naast (56’). Vertonghen verlengde een voorzet van Ilian Smolders voorlangs. Rapide bleef de bezoekers onder druk zetten maar echte kansen leverde dat niet op al zag Van Impe een omhaal net niet tussen de palen (75’). Toen Pieter Meyntjens aan de haal ging zocht en vond hij Ward Vertonghen en die knalde de eindstand tegen de touwen (83’).

Zaterdag 8 maart is Rapide gastheer voor Ursel en trekt Kruibeke naar Maldegem.

JV Kruibeke: Van Goethem, Noeninckx (86’ De Bondt), Haxhiaj, Van Koevorden, Vertonghen, Van de Manacker, Smolders (71’ Meyntjens), Rensing, Pieters, Penneman, Verstraeten (86’ Suy).

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, De Visscher, Wauters, Haegeman (11’ Verroken), De Saedelaere, Van Delm (75’ Roesems), De Pauw, Cooreman (46’ De Muynck), Van Impe, Nlandu-Masunda.

Doelpunten:06’ en 83’ Vertonghen 1-0 en 2-0

Kaarten: geel: 77’ Nlandu-Masunda. Scheidsrechter: Peter Vandenhaesevelde

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties