Lokeren-coach Peter Maes in Cijfers

Jordy Ferket
| 5 reacties
Lokeren-coach Peter Maes in Cijfers
Foto: © SC

Sporting Lokeren doet het weer goed dit seizoen. Dat heeft het waarschijnlijk te danken aan coach Peter Maes. De Limburger weet altijd het beste uit zijn spelers te halen en niet alleen bij de Waaslanders. Hieronder ziet u zijn trainerscarrière in enkele cijfers.

Stabiele eersteklasser gemaakt van KV Mechelen

In het seizoen 2006/2007 kwam Peter Maes aan het hoofd te staan van  tweedeklasser KV Mechelen. Met die ploeg promoveerde de coach naar de hoogste afdeling, maar dan volgt meestal het moeilijkste. Je moet er als trainer in slagen niet onmiddellijk weer te degraderen.

Maes presteerde goed bij Malinois: het eerste jaar eindigden ze 13de, het jaar nadien 10de en in 2009/2010 werden ze zelfs achtste in de reguliere competitie. Zijn goede resultaten bleven niet onopgemerkt en subtopper Lokeren haalt hem naar Daknam.

2 Bekerfinales in 3 seizoenen bij Lokeren

Sinds Peter Maes aan het hoofd staat van Sporting Lokeren, doet de club het heel goed. In drie voetbalseizoenen is hij erin geslaagd tweemaal de finale van de Belgische beker te bereiken. De eerste was in 2011/2012. Ze wonnen tegen Kortrijk en daarmee bracht Maes de Beker van België voor het eerst in de geschiedenis naar Daknam.

Op 22 april 2014 staat de ploeg van Peter Maes weer in de finale. Daarin zullen ze het opnemen tegen Zulte Waregem. Een sterke prestatie voor een ploeg met een bescheiden budget.

67 % puntenpakker

In 67% van zijn wedstrijden als coach bij KV Mechelen en Lokeren haalde Peter Maes op zijn minst een punt. In 40,57% van de partijen ging zijn ploeg met de drie punten lopen. Daarnaast deelden ze in 26,33% van de duels de punten. Als je beide getallen dan samentelt, zie je dat Maes maar liefst in 66,9% van de wedstrijden punten pakte. Dat is een indrukwekkend cijfer voor een trainer die niet aan de slag is bij een echte topclub.

12 jaar ervaring

Ervaring speelt in het hedendaagse voetbal een heel belangrijke rol. En daaraan heeft de Lokeren-coach absoluut geen gebrek. Hij begon zijn trainerscarrière met een periode van vier jaar bij Geel. Daarna trok hij naar KV Mechelen. Ook daar stond hij vier jaar aan het roer van de club. Momenteel vervolgt Maes zijn succesverhaal bij Sporting Lokeren. Hij is nu aan zijn vierde seizoen bezig op Daknam. Benieuwd of hij daar volgend jaar nog trainer is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties