Schalke paar maatjes te klein voor Real

Manuel Gonzalez
| 22 reacties

Real Madrid was vanavond duidelijk een paar maatjes te groot voor Schalke 04. Met het BBC-trio in de hoofdrol haalden de Spanjaarden het zware 1-6 cijfers. Benzema, Bale en Ronaldo scoorden elk twee keer.

Real-coach Ancelotti kon opnieuw rekenen op Cristiano Ronaldo, die in de competitie een schorsing moest uitzitten. Jesé Rodriguez verdween naar de bank. Het eerste doelgevaar van de wedstrijd was nog voor Schalke via een hoekschop, maar het zou een van de weinige hoogtepunten zijn voor de Duitsers.

Nog voor het openingskwartier opende Real Madrid de score. Na een knappe actie van Bale en Ronaldo viel de bal voor de voeten van Benzema, die de 0-1 tegen de netten trapte. Schalke 04 reageerde, maar Draxler besloot van dichtbij op Casillas. Aan de overkant toonde Real Madrid zich wel opnieuw trefzeker. Bale rondde een uitstekende individuele actie af met een doelpunt.

Ronaldo: eerst nog op paal en Fährmann, daarna wel raak

Cristiano Ronaldo ging nadien uitdrukkelijk op zoek naar een treffer, maar vond voor de rust de paal en doelman Fährmann op zijn weg. Na de pauze was het wel raak voor de Portugees: met een beauty tekende hij voor de 0-3. Real Madrid bleef doordrukken en nog geen vijf minuten later zette Benzema met zijn tweede van de avond de 0-4 op het bord.

Bale kon niet achterblijven: na een knappe assist van Ramos zorgde hij voor de forfaitcijfers. Twee voor Benzema, twee voor Bale, dan was het natuurlijk een erezaak voor Ronaldo om ook te volgen. Kort voor het einde van de wedstrijd slaagde CR7 hier ook in: 0-6. In blessuretijd kon Huntelaar met een knap schot nog de eer redden voor de thuisploeg, maar de Duitsers moesten vanavond op elk vlak hun meerdere erkennen in een impressionant Real Madrid.