Scheidsrechters in de fout: dit was toch duidelijk?

Nicola Cantoro
| 26 reacties
Scheidsrechters in de fout: dit was toch duidelijk?
Foto: © SC

Vorige weekend regende het scheidsrechterlijke dwalingen. Alle supporters in het stadion, spelers en trainers zien dat het geen buitenspel is. Toch is er één man die het anders heeft gezien: de scheidsrechter.

Onze redactie zette de flagrantste scheidsrechterlijke dwalingen met betrekking tot de buitenspelregel van vorig weekend en eerder in het seizoen even op een rijtje.

Racing Genk-Waasland-Beveren

Blondelle zet Trickovski op weg naar de 0-3 tegen Racing Genk. Waasland-Beveren wordt afgevlagd. Als we de herhaling bekijken, voor zover we die nodig hebben, is het duidelijk dat Trickovski helemaal geen buitenspel stond

(vanaf 5:00 min.)

Standard-AA Gent

Carcela stuurt bij een 1-2-achterstand tegen AA Gent een schitterende bal richting De Camargo die al even schitterend afwerkt. Scheidsrechter Van de Velde ziet er buitenspel in. Uit de herhaling blijkt dat dat helemaal niet het geval was.

(Vanaf 5:20 min.)

OH Leuven-Club Brugge

Vadis Odjidja krijgt bij een 2-5-voorsprong voor Club Brugge de bal in de zestien en haalt mooi uit. De bal vliegt tegen de paal waarop Sobota de bal binnenduwt. Buitenspel, volgens de scheidsrechter, al stond Sobota zelfs ruim een meter voor de laatste verdediger van Club.

(Vanaf 7:20 min.)

Charleroi-Waasland-Beveren

Waasland-Beveren scoort de gelijkmaker. Zelfs de Scheidsrechterscommissie zag er duidelijk buitenspel in. Dit was hun oordeel. “Een voorzet van een speler van Waasland-Beveren wijkt af op een tegenstrever (Onur Kaya, nvdr) naar een aanvaller (Karim Belhocine) in buitenspelpositie, die de bal doorkopt naar een medespeler (Veselinovic) die scoort. Speler nr. 6 (Belhocine) bevindt zich in strafbaar buitenspelpositie en had voor buitenspel moeten bestraft worden.”

AA Gent-KV Kortrijk

In het bekerduel tussen AA Gent en KV Kortrijk stuurt El Ghanasy een bal naar Pedersen die goed afwerkt. Buitenspel volgens de scheidsrechter, maar de herhaling bewijst dat dit helemaal geen buitenspel was.

(Vanaf 1:45 min.)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties