Bondscoach gaat speeltijd Lukaku en Benteke verdelen

Bondscoach gaat speeltijd Lukaku en Benteke verdelen
Foto: © SC

Marc Wilmots mag morgenavond zes wissels doorvoeren. En die zal hij waarschijnlijk allemaal wel gebruiken om de meeste van zijn spelers aan het werk te zien. En om een paar jongens die bij hun club minder aan de bak komen vertrouwen en speeltijd te geven.

"Ik ga kijken wie negentig minuten aankan", aldus Wilmots. "Ik kan wel al zeggen dat Vanden Borre en Nainggolan elk vijfenveertig minuten krijgen. Of ze beginnen of niet, dat zullen jullie wel zien. Benteke of Lukaku? Romelu heeft gisteren op training een paar keer moeten blazen, maar dat is normaal na een blessure. Normaal gezien krijgt Benteke zestig minuten en Lukaku dertig, maar dat moet de match uitwijzen."

En voor de zoveelste keer werd er ook teruggekomen op het feit dat sommigen niet spelen bij hun club. "Dat wordt ook overdreven. Ik heb de cijfers bekeken en ik heb 21 spelers die regelmatig aan spelen toekomen. Die zijn volledig fit. Bij de nationale ploeg kan je jezelf ook herlanceren. Ik heb het zelf genoeg meegemaakt in mijn carrière dat ik speelde bij de Duivels en terugkwam en een nieuwe kans kreeg", stak Wilmots zijn jongens een hart onder de riem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties