Analyse Genk - Gent: 1 letter, 0 punten verschil … dat was ooit anders

Genk - Gent: 1 letter, 0 punten verschil … dat was ooit anders
Foto: © SC

Gent en Genk tellen beiden na een bijzonder wisselvallig seizoen 41 punten. De strijd om play-off 1 kan in alle hevigheid losbarsten. We vatten het seizoen samen in vijf sleutelspeeldagen, want de kloof was niet altijd nul punten dit seizoen.

Door Aernout Van Lindt

Na speeldag 6: Gent +1 punt

Na zes speeldagen stond Gent verrassend nog boven Genk. De Limburgers kwamen tegen Charleroi niet verder dan een matig gelijkspel (1-1), terwijl Gent won van Bergen (1-0). Zo kwam Gent boven Genk in de stand: 11 versus 10 punten.

Na speeldag 10: Genk +7 punten

Gent zat in een iets minderde periode, toen het Genk mocht ontvangen. De Limburgers waren al voorbij de Buffalo’s gegaan in de stand, in het onderlinge duel wisten ze de kloof te vergroten. Sloan Privat opende de score nog, maar via Vossen en Koulibaly werd de kloof 7 punten. Genk was klaar voor een topavontuur in Europa, Gent zat in zak en as.

Na speeldag 14: Genk +17 punten

Wat volgde was een vreselijke periode voor de Gentenaars. De Ghelamco Arena bloedde week na week meer, de 0-1 thuis tegen Standard werd het absolute dieptepunt. Met 15 op 42 leek het seizoen weer om zeep, terwijl Racing Genk floreerde en met 17 punten meer volop meespeelde om de prijzen.

Na speeldag 23: Genk +5 punten

Daarna begon de motor echter ook bij Racing Genk te sputteren. Opvallend: beide teams mochten op speeldag 23 tegen elkaar aan de bak met een droge 0 op 12 (Gent) en 0 op 15 (Genk) tegen elkaar aan de bak. Vossen scoorde opnieuw, maar deze keer won Gent (1-2) in Limburg. Boegeroep in de Cristal Arena, Gent kwam dichter dan ooit en de strijd om play-off 1 leefde weer op.

Na speeldag 28: Genk-Gent gelijk

En zo staan beide teams na 28 speeldagen ondertussen terug gelijk. De malaise bij Genk geeft Gent misschien wel het momentum. Opvallend ook: de wedstrijd in Standard lijkt de Buffalo’s echt wakker te hebben gemaakt.

Meer dan ooit lijken de Waalse clubs de rode draad te zijn doorheen het seizoen van Genk en Gent. Met zaterdag in Limburg het bezoek van Bergen op de agenda, valt mogelijk daar de definitieve beslissing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties