Tussentijdse WK-balans na een avondje interlandvoetbal

Tussentijdse WK-balans na een avondje interlandvoetbal
Foto: © SC

Over de hele wereld stonden gisteren een resem oefeninterlands op het menu. Hierbij kwamen ook alle 32 landen in actie die over enkele maanden op de vlieger richting Brazilië stappen. Wij maakten voor u een tussentijdse balans op.

Negen WK-matchen

Van alle deelnemende landen aan het WK stonden er achttien tegenover elkaar in een onderlinge partij. Dit leverde na een avondje duelleren zes overwinningen en drie gelijke spelen op. Met Frankrijk versus Nederland en Spanje tegenover Italië kregen we ondermeer twee Europese krakers voorgeschoteld. Telkens trok de thuisploeg (2-0) en (1-0) aan het langste eind.

50% winst

Van de overige veertien naties die een andere sparringpartner uitkozen, gingen er slechts zeven met een overwinning aan de haal. Brazilië maakte als vanouds indruk door er vijf binnen te prikken tegen het vorige gastland van de Wereldbeker Zuid-Afrika. Die andere klepper van het Zuid-Amerikaanse vasteland Argentinië bleef op een 0-0 steken in Roemenië.

Als we de resultaten per continent even onder de loep nemen, bemerken we dat van de vijf Afrikaanse en vijf Zuid-Amerikaanse landen die hun tenten in Brazilië opslaan enkel Algerije (2-0 tegen Slovenië) en het organiserende land een overwinning konden boeken.

Conclusie

Uit de totale balans blijkt dat slechts 13 van de 32 deelnemers de drie punten pakten. Natuurlijk wordt dit aantal fors naar beneden gehaald doordat het gros van de deelnemende naties elkaar onderling partij gaf, maar toch. Ook van de overige landen kon amper de helft pronken met een zege.

Heel wat bondscoaches verkondigden gisteren dat de einduitslag in deze fase van ondergeschikt belang is en dat klopt ook. Langs de andere kant vormt een knap resultaat een cruciale houvast om met een goed gevoel richting het land van de Seleção te reizen. Eind mei oefenen de WK-gangers opnieuw. Aan de vooravond van de Wereldbeker ligt de focus wellicht iets meer op die goede uitslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties