Reactie Wilmots wel tevreden na gelijkspel maar: "We maakten het onszelf soms moeilijk"

Tamara Vereecken
| 9 reacties
Wilmots wel tevreden na gelijkspel maar: "We maakten het onszelf soms moeilijk"
Foto: © SC

Marc Wilmots was tevreden over de wedstrijd die de Rode Duivels speelden tegen Ivoorkust. Over de uitslag was hij dat niet, al vond hij achteraf dat daaruit wel belangrijke lessen kunnen worden getrokken. "Ik heb liever dat we die fouten nu maken," zei hij.

Tamara Vereecken in Brussel

De bondscoach vond na de match dat z’n Duivels een goede prestatie op de mat hadden gebracht. De Belgen domineerden een groot deel van het duel. “Ik had vooraf een collectief blok gevraagd en dat heb ik gekregen. We hebben zelf vijf kansen gehad en er geen enkele wegegeven in de eerste helft. Na de rust kregen we dan ondermeer via Benteke nog doelkansen. De tweede helft liep het allemaal iets minder vlot maar dat kan gebeuren in oefenmatchen. Routine krijg je maar als je match na match speelt, in een tornooi is dat helemaal anders.”

“Ik was blij dat we die tweede tegengoal pakten”

De manier waarop de Belgen een zekere zege in extremis nog uit handen gaven, was voor de bondscoach wel een domper. Maar in een voorbereiding moet je daaruit de nodige lessen trekken, vindt hij. “Op een bepaald moment moet je stoppen met goed voetbal spelen, en efficiënt zijn. Het getuigt ook van spelintelligentie als je 10 minuten voor tijd een bal in de tribune trapt om geen risico’s te lopen. Het zal jullie verrassen, maar ik was blij dat we dat tweede doelpunt pakten. Uiteraard waren de spelers teleurgesteld, wat ook een goed teken is, en natuurlijk hadden we liever gewonnen, maar hieruit leer je lessen en dat is belangrijk,” aldus Wilmots. “Het klopt dat we het onszelf soms te moeilijk maakten. De kansen die we gaven aan Ivoorkust waren onze eigen schuld door balverlies of nonchalance. Maar goed, ik heb liever dat we die foutjes in dit soort matchen maken.”

Na de kwalificatie voor het WK speelden de Rode Duivels al drie oefenmatchen en dat leverde één gelijkspel op. “Daar maak ik me geen zorgen over. Het begint pas echt op 17 juni,” relativeerde de trainer. “Natuurlijk is het jammer dat we opnieuw de nul niet hielden, maar dat komt misschien door de wissels achterin de afgelopen matchen. Kijk, ik was niet ontevreden gisteren, alleen over de uitslag zelf.”

“Ik weet niet wie er in mei zal bij zijn”

Wilmots zag een aantal spelers een mooie prestatie neerzetten tegen Ivoorkust. “Ik was wel tevreden over Kompany, Van Buyten en Witsel. Ook De Bruyne komt terug naar z’n beste niveau, zijn ingesteldheid gisteren was top. Mertens en Mirallas waren echt goed, speelden snel en vanuit de tweede lijn. En Fellaini was erg sterk, maar dat verbaasde me niet. Ik ken hem als mijn broekzak, ik weet waartoe hij in staat is.”

De bondscoach wil echter nog niet in z’n kaarten laten kijken wat de WK-selectie betreft. “Ik weet niet wie erbij zal zijn, wie fit zal zijn in mei. Heb ik een idee waar ik naartoe wil? Uiteraard, maar ik zeg daar nog niets over.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties