Inter met kleinste verschil voorbij Torino en Lazio verliest met het kleinste verschil

Jordy Ferket
| 5 reacties

Inter Milaan heeft op eigen veld 1-0 gewonnen van Torino. Het enige doelpunt in de partij werd gemaakt door Palacio. Lazio Rome verloor verrassend met 0-1 tegen Atalanta. Het moest een halfuur met tien man verder. Biglia stond in de basis en onze landgenoot Cavanda bleef op de bank.

Inter-Torino 1-0

Internazionale domineerde de eerste helft tegen middenmoter Torino. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong. Op het halfuur verschalkte Inter-speler Palacio de doelman met een kopbal. Met een 1-0-stand gingen beide ploegen de rust in.

Ook na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. Inter had veel balbezit en Torino kon nauwelijks dreigen. De ploeg uit Milaan won dan ook verdiend met 1-0. Door de zege staat het voorlopig op een vijfde stek in de Serie A.

Lazio-Atalanta 0-1

Geen van beide ploegen slaagde er in de eerste helft in om de score te openen. Maar een halfuur voor het einde kwamen de bezoekers toch op voorsprong. De Lazio-doelman kon de bal niet klemmen en Maxi Moralez was bij de pinken. Hij tikte het leer van dichtbij in de netten. Niet veel later leek de partij helemaal verloren voor de thuisploeg. Het team moest met tien man verder na een rode kaart voor Antonio Candreva.

De partij eindigde uiteindelijk op 0-1. Bij Lazio stond voormalig Anderlecht-speler Lucas Biglia in de basis. Onze landgenoot Cavanda moest tevreden zijn met een plek op de bank. De ploeg van beide heren staat momenteel achtste in de Serie A.

Bologna-Sassuolo 0-0

Onderaan het klassement stond de wedstrijd tussen Bologna en Sassuolo op het programma. Geen van beide ploegen wist in de eerste helft te scoren. Nochtans was hekkensluiter Sassuolo er dicht bij. Een schot van Nicola Sansone spatte uiteen op de bank. Met 0-0 gingen beide ploegen rusten. Ook na de pauze kon niemand de netten doen trillen.

De wedstrijd eindigde dus op 0-0. Bologna staat maar twee punten boven de degradatieplaatsen. Sassuolo blijft helemaal onderaan het klassement bengelen.