Is Hasi de ideale opvolger voor van den Brom?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 124 reacties
Is Hasi de ideale opvolger voor van den Brom?
Foto: © SC

Wat er al weken of zelfs maanden zit aan te komen, lijkt nu dichterbij dan ooit. Anderlecht lijkt eerstdaags afscheid te nemen van John van den Brom. Zijn vervanger, Besnik Hasi, staat reeds in de wachtkamer. Maar kan de T2 het tij wel keren?

Hasi speelde tijdens zijn spelerscarrière tussen 2000 en 2006 voor Anderlecht. Toen de Albanees zijn voetbalschoenen aan de haak hing in 2008 (bij Cercle Brugge, nvdr.) ging hij als assistent-trainer aan de slag bij paars-wit.

De 42-jarige Hasi stond eerst aan de zijde van Ariël Jacobs en sinds vorig seizoen aan die van John van den Brom. Vooral met die laatste bouwde Hasi een speciale band op. Van den Brom en zijn assistent werkten altijd heel nauw samen als twee handen op één buik. De Nederlander behandelde Hasi bovendien echt als een gelijke, zo liet laatstgenoemde zich al meermaals ontvallen.

van den Brom: "Ik en Besnik zijn een twee-eenheid"

Dat beaamde ook van den Brom “We zijn een twee-eenheid. Als ik naar mezelf kijk, weet ik dat hij heel belangrijk is voor mij. Dat weet hij en dat weet de club ook”, aldus de Nederlander onlangs aan RSCA TV.

Aan die twee-eenheid lijkt nu een einde te komen. In de bestuurskamer van Anderlecht groeide de tegenstand tegen de T1 langzamerhand. Op cruciale momenten slaagde van den Brom erin om zijn vel te redden, maar de pijnlijke nederlaag op het veld van OH Leuven lijkt de spreekwoordelijke druppel te worden.

Het juiste moment voor Hasi?

Besnik Hasi is de gedoodverfde opvolger voor de Nederlandse oefenmeester, maar is hij ook daadwerkelijk de ideale opvolger? Dat Hasi steeds als een gelijke behandeld werd door van den Brom, wil ook zeggen dat de T2 inspraak had in de tactiek. Laat het nu net die tactiek zijn waar van den Brom meermaals op werd afgerekend.

Dat Hasi over de capaciteiten beschikt om het te maken als hoofdcoach, betwijfelen we niet. Maar of dit het ideale moment is om het roer over te nemen is een andere zaak. Bij Anderlecht heeft men een schokeffect voor ogen.

Hasi moet vooral het vuur zien aan te wakkeren in het Astridpark. De spelers opnieuw zover krijgen dat ze knokken voor iedere morzel grond en fier zijn om het shirt van de Belgische recordkampioen te dragen. Als de Albanees het roer overneemt, mag hij zich in play-off 1 meteen meten met coaches als Michel Preud’homme, Guy Luzon, Francky Dury en Peter Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties