Zij gingen in de clinch met hun supporters

Nicola Cantoro
| 38 reacties
Zij gingen in de clinch met hun supporters
Foto: © SC

Voetballers en emoties. Het is iets dat in positieve en soms negatieve zin samengaat. Afgelopen weekend liepen de gemoederen hoog op bij de supporters van Anderlecht. Als voetballer is het slechtste wat je kan doen reageren op de fans. Toch liet een gefrustreerde Olivier Deschacht zich even gaan.

Onze redactie ging op zoek naar spelers die de roepende fans van antwoord dienden.

Olivier Deschacht: ‘Hou uw bakkes maar!”

Na de verloren match tegen OH Leuven, die John van den Brom de kop kostte, liepen de spelers van Anderlecht naar de kleedkamer. Op die weg stonden een aantal supporters hun ongenoegen te uiten tegenover de spelers. Het werd Deschacht allemaal even te veel. De linksback ging even in de clinch met de supporters. “Is’t mijn schuld of wat?”, registreerden de camera’s uit van Sportweekend uit de mond van Deschacht. “Hou uw bakkes maar!”, riep de linksback nog achter naar de supporters.

Ilombe Mboye: Handgebaren naar eigen supporters

Nadat Ilombe Mboyo, nog in loondienst van AA Gent, een penalty op vreselijke wijze miste tegen Waasland-Beveren en even later nog een kans miste, werd het gejoel van het publiek aan zijn adres hem te veel. Mboyo maakte met zijn hand ‘Wees maar stil’-gebaren en jutte het publiek erna nog wat extra op. De supporters wachtten even later de aanvaller op. Enkele matchen later bood Mboyo zijn excuses aan bij de fans en werd hij opnieuw de publiekslieveling met zijn vele doelpunten

Jeffrey Bruma: “Bek houden, bende mongolen!”

Toen een aantal supporters begin vorige maand hun ongenoegen uitten op een training van PSV Eindhoven, ging Jeffrey Bruma in de tegenaanval. ‘Na twee hele slechte afwerkpotjes waarbij de spelers zoals gewoonlijk weer de grootste lol hadden met elkaar, waren er een aantal die het trainingsveld alweer afliepen. Op dat moment werd er geroepen door de supporters dat er minder gelachen moest worden en resultaten gehaald moesten worden, waarop Jeffrey Bruma riep dat ze hun bek moesten houden!’, stond er op de site van de supportersvereniging PSV Fans United te lezen. “Bruma zei dat wij, die naar iedere wedstrijd mee gaan kijken, mongolen zijn.”

Lorenzo Insigne: uitdagende gebaren naar eigen supporters na vervanging

Bij een zoutloze 0-0 tussenstand tegen Lazio na 68 minuten besloot Rafa Benitez om Dries Mertens van de bank te halen voor de bijzonder matig acterende Lorenzo Insigne. De Italiaanse winger mocht het veld verlaten onder een striemend fluitconcert van de eigen fans en dat zinde hem duidelijk niet.

Na wat Italiaanse vervloekingen en wat geduw en getrek voor de Napolitaanse dug-out besloot Insigne dan maar om het publiek op zijn beurt ook wat te jennen. Iets wat hem sowieso niet in dank werd afgenomen. Al was coach Benitez na de match de eerste om de frustraties van Insigne goed te praten.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties