Supporters Racing Genk: "Goed teken dat club met ons wil samenzitten"

Nicola Cantoro
| 10 reacties
Supporters Racing Genk: "Goed teken dat club met ons wil samenzitten"
Foto: © SC

In een eerste poging tot verzoening met zijn supporters, heeft Racing Genk gisteren een gesprek gehad met de overkoepelende supportersfederatie (OSV) en werkgroep SOS FRZA. "De eerste stap in de goede richting is gezet", zegt Rudy Claessens, voorzitter van OSV.

Herbert Houben en de leden van de raad van bestuur zaten met beide supportersorganisaties aan tafel. Meer dan twee uur duurde het gesprek gisterenavond. Er lag duidelijk heel wat op de lever bij de vertegenwoordigers van de supporters van Racing Genk. “We zijn nog niet helemaal tevreden, maar een eerste stap is gezet. Wij wouden een antwoord op de vraag waarom het sportief niet meer draait. Houben en de raad van bestuur verzekerden ons dat ze er intern alles aan gaan doen om de oplossing te vinden. Wij kunnen voor het moment alleen maar afwachten”, zegt Claessens.

"Degraen en Jacobs hebben in het verleden goed werk geleverd, zeiden ze"

Op de vraag van SOS FRZA om algemeen directeur Dirk Degraen en technisch directeur Gunter Jacob aan de kant te zetten wouden Houben en co niet ingaan. “Ze zeiden dat ze in het verleden al bewezen hebben dat ze goed werk hebben geleverd. Daarom willen ze zeker deze maand het duo nog niet aan de kant zetten. Maar het is al een goed teken dat de club met ons wil samenzitten.”

Na de paasvakantie volgt een nieuw gesprek tussen beide partijen. “In de tussentijd gaat het OSV samen met SOS FRZA een werkboek opstellen met de pijnpunten die volgens ons behandeld moeten worden en waaraan gewerkt moet worden. Die punten zullen we dan op de volgende afspraak aanhalen”, besloot de voorzitter van OSV.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties