De Mos blikt vooruit: "Porto of Napoli serieuze kanshebber op finaleplaats"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
De Mos blikt vooruit: "Porto of Napoli serieuze kanshebber op finaleplaats"
Foto: © SC

Na de Champions League van de afgelopen twee dagen komen vanavond de Europa League-Belgen in actie. Daarbij kijken we vooral uit naar de clash tussen Rode Duivels Dries Mertens en Steven Defour. "Een van beiden is een kanshebber op de finale", voorspelt analist Aad de Mos.

Porto versus Napoli is de meest interessante affiche in de heenwedstrijd van de achtste finales. “Porto heeft een ploeg om over twee wedstrijden resultaat te spelen. Napoli schat ik door hun scorend vermogen nog iets sterker in”, blikt De Mos vooruit. “Beiden zijn een kanshebber om heel ver te geraken in het toernooi. Wie erin blijft kan dromen van een finaleplaats.”

Kapers op de kust

Een finale avant la lettre krijgen we echter niet, want er zijn nog kapers op de kust meent De Mos. “Er zitten nog levensgevaarlijke ploegen in het toernooi als Basel en Salzburg. Dat zijn outsiders die link zijn voor ploegen met een grote naam”, zegt De Mos.

“Het zijn twee teams met inhoud. Basel versloeg twee keer Chelsea in de Champions League, Salzburg heeft met een doelsaldo van 6-1 Ajax gewipt. Dat zijn dus reuzendoders en een van hen gaat door, weet je.”

De Belgen

Hoe cruciaal voor Defour is de trainerswissel die vorige week bij Porto plaatsgreep? “Dat is heel belangrijk met het oog op Brazilië. Soms kan een wissel een voordeel betekenen voor jongens die veel op de bank zitten. Dan krijgen die weer hoop.”

Bij Tottenham vergaat het de Belgen minder goed. Coach Tim Sherwood haalde na de 4-0 nederlaag op Chelsea zwaar uit naar enkele van zijn spelers. Volgens insiders viseerde hij ondermeer Jan Vertonghen. “Het is de onervarenheid van een assistent-coach die hem leidt tot zulke opmerkingen. Ze moeten eerst en vooral een positie gaan zoeken voor Vertonghen.”

“De onervarenheid van een assistent-coach leidt hem tot zulke opmerkingen”

“Hij speelde bij Ajax fantastisch als stopper samen met Alderweireld. In de nationale ploeg en bij Tottenham wordt hij door het elftal geslingerd als linksback. Mijn filosofie is dat hij een ijzersterke centrale verdediger is. Ik kan me voorstellen dat hij zich daaraan ergert”, aldus De Mos.

Maakt dit Tottenham überhaupt een kans tegen Benfica? “De Spurs zijn bezig aan een kwakkelend seizoen. Zowel de huidige coach als André Villas-Boas kregen de ploeg niet op de rails. De samenstelling van de groep is niet goed genoeg om hoge ogen te gooien in de EL. Ze zitten te wachten op een nieuwe, grote trainer in de vorm van Louis van Gaal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties