Antwerp-fans: "Een kat vindt er haar jongen niet in terug"

Antwerp-fans: "Een kat vindt er haar jongen niet in terug"
Foto: © SC

De supporters van Antwerp hebben een concreet plan uitgewerkt waarin ze meer inspraak in het bestuur zullen krijgen. Ze willen dit doen door een vzw op te richten, en zo mee het beleid in de club te bepalen.

"Wij als fans willen zien waar het geld binnenkomt en waar het naartoe gaat. Dus er wordt niet over zomaar een zitje in het bestuur gesproken. Zo kunnen we naar de fans toe transparantie aanbieden. We willen dit doen door 50% van de aandelen plus één aandeel in handen te krijgen. De overige aandelen kunnen door bedrijven beheerd worden", zegt één van de fans op ATV.

Antwerp is al jaren met dit idee bezig, maar het komt nu pas tot uitwerking. "Dit wordt gedaan omdat het in de ogen van de fans absoluut niet goed gaat met Antwerp. Er zijn verschillende partijen binnen de club die elkaar gijzelen. Een kat vindt er haar jongen niet meer in terug."

Eén iemand die alles in de club voor het zeggen heeft, zal dus niet meer bestaan volgens dit project. Zelfs voor een minimaal bedrag dat er aan de vzw betaald wordt, zal een persoon die het tienvoudige investeert, evenveel zeggenschap krijgen binnen de club als die andere persoon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties