Bondsvoorzitter blaast loftrompet voor fans: "Deze mensen verdienen een pluim"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Bondsvoorzitter blaast loftrompet voor fans: "Deze mensen verdienen een pluim"
Foto: © SC

François De Keersmaecker schoof gisteren de voeten onder tafel met de fans van de Rode Duivels. "Een vol Koning Boudewijnstadion blijft me keer op keer verbazen", aldus de goedlachse bondsvoorzitter.

Cédric De Volder in Tubeke

1895 - de overkoepelende supportersfederatie van de Rode Duivels - nodigde gisterenavond alle voorzitters van de fanclubs uit op een BBQ. Ook François De Keersmaecker had wel trek in een stukje vlees en stak mee de voeten onder tafel. Voetbalkrant.com schoof ook aan en had een leuke babbel met de bondsvoorzitter.

"Ik wil eerst en vooral dit prachtige initiatief benadrukken", aldus De Keersmaecker. "Al deze mensen, en de fans inclusief, verdienen een pluim. Het zijn die fans die ervoor zorgen dat onze Rode Duivels elke wedstrijd worden vooruit geschreeuwd.

"Ik liet me ook al meedrijven met feestgedruis"

De Rode Duivels zijn dan ook een regelrechte hype. "Maar ik heb me ook al laten meedrijven met het feestgedruis", lacht de bondsvoorzitter. "En dan mag een pintje natuurlijk niet ontbreken. (lacht) Al moet ik tegenwoordig extra opletten, want ik moet nog thuis zien te geraken met de wagen."

"Bovendien blijft een vol Koning Boudewijnstadion me keer op keer verbazen", besluit De Keersmaecker. "Enkele jaren geleden kwam geen kat naar die vriendschappelijke wedstrijden kijken, maar tegenwoordig werd de Mexican wave al na een vijftal minuten in gang gezet. En die fans verdienen dan ook alle respect. Het is niet eenvoudig voor hen om zich keer op keer op te laden voor dergelijke wedstrijden."

Voetbalkrant.com had het met de bondsvoorzitter ook over onder anderen de voorbije interlands, het reisje naar Brazilië en de bekerfinale. De volgende dagen mag u alvast enkele interviews verwachten!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties