Coosemans en Ruytinx strijden om play-off 2: "Je verdient play-off 2 niet als je uit nooit kan winnen"

Jordy Ferket
| 13 reacties
Coosemans en Ruytinx strijden om play-off 2: "Je verdient play-off 2 niet als je uit nooit kan winnen"
Foto: © SC

Waasland-Beveren en Oud-Heverlee Leuven strijden zondag om het laatste ticket voor play-off 2. De Waaslanders spelen thuis tegen Standard, terwijl Leuven naar Bergen moet. Beveren- doelman Coosemans en OHL-spits Bjorn Ruytinx blikken alvast vooruit op de slotspeeldag.

Door Bart Ver Elst en Jordy Ferket

Waasland-Beveren-doelman Colin Coosemans kijkt alvast uit naar het duel met Standard. “We gaan tegen hen proberen doen wat we altijd doen: geduldig spelen. Maar dat wil nog niet zeggen dat we gewoon in de eigen zestien zullen kamperen. We zullen ook onze eigen kansen gaan. Ons eerste doel is natuurlijk dat puntje pakken. Daarmee stellen we een plaats voor play-off 2 veilig. Maar met winst kunnen we dat ook doen”, vertelde de doelman aan Voetbalkrant.com.

Ook OHL-lieveling Bjorn Ruytinx verwacht geen eenvoudige partij tegen Bergen. “Zij hebben al aangegeven dat ze liever tegen ons willen spelen dan tegen Waasland-Beveren. Voor Bergen wordt het geen oefenmatch. Zij zullen er gewoon staan. Bovendien hebben we het niet in eigen handen. We zijn afhankelijk van Waasland-Beveren en Standard.”

“Je verdient niet om in play-off 2 te staan als je geen enkele keer kan winnen op verplaatsing”

Oud-Heverlee Leuven won dit seizoen nog geen enkele match op verplaatsing. Ruytinx is alvast van plan om daar verandering in te brengen. “Hoe langer het duurt dat je niet wint op verplaatsing, hoe dichterbij de zege komt. Anderzijds verdien je niet om in play-off 2 te staan, als je geen enkele keer kan winnen op verplaatsing.”

Beveren-goalie Coosemans kijkt niet naar de tegenstander. “Het belangrijkste is dat we gewoon met onze taken bezig zijn op het terrein. Dan maken we zeker een kans. Het is niet zo dat we Standard even van het kastje naar de muur zullen spelen. We zullen het zoals de voorbije maanden op vechtlust en karakter moeten doen. Verder dan die match moeten we nog niet kijken.”

“Beveren zal het vooral op vechtlust en karakter moeten doen”

Vorige week leken de Waaslanders bijna zeker van play-off 2, maar door een ‘onverwachte’ zege tegen Anderlecht is Leuven weer volop in de running. “Ik had van Waasland ook geen overwinning tegen Genk of Club Brugge verwacht”, vertelde OHL-spits Ruytinx aan Voetbalkrant.com. “Zo zie je maar dat alles mogelijk is in voetbal.”

Die wedstrijd tegen Brugge was volgens Coosemans een kantelmoment voor zijn team. “Met een sterke collectieve prestatie wonnen we daar. Daar hebben we duidelijk gemaakt dat Waasland-Beveren nog leeft. Nu moeten we gewoon die positieve flow vasthouden.”

“Alles is mogelijk in het voetbal. Ik had geen zege van Beveren verwacht tegen Club”

Beide spelers willen natuurlijk heel graag play-off 3 vermijden. “Het zal het mooiste moment in mijn OHL-carrière zijn als we ons zondag redden. Ik geloof er alvast in”, vertelde Ruytinx. Ook Coosemans is strijdvaardig. “We hebben het volledig in eigen handen. Onze groep weet wat het moet doen. Als we er uiteindelijk in slagen ons plaatsje veilig te stellen, dan zou dat fantastisch zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties