Ferrera geeft toe: "Het spel van Genk was niet goed genoeg"

Jordy Ferket
| 60 reacties
Ferrera geeft toe: "Het spel van Genk was niet goed genoeg"
Foto: © Photonews

Racing Genk neemt het zondag op tegen KV Kortrijk. Het wordt een heel belangrijke partij voor de Limburgers: speelt Genk play-off 1 of niet? Ook coach Emilio Ferrera beseft dat er heel wat afhangt van die partij. "De match komend weekend is belangrijk voor de club, de spelers en voor iedereen."

Afgelopen weekend pakte Racing Genk de drie punten tegen Bergen. Het won met 3-1. Coach Ferrera zag goede dingen. “Het resultaat voor ons was het belangrijkste. Maar voorts vond ik de verdediging over het algemeen goed. Ook het tweede doelpunt was mooi, maar het spel was nog niet goed genoeg voor Racing Genk.”

“De spelers sukkelden bij een 2-1-stand tegen Bergen”

“Je zag ook dat de spelers bij een 2-1-stand toch wat sukkelden. Er was niet echt sprake van nervositeit, maar je voelde dat er iets slecht kon gebeuren. Toch zie je op training al dat er progressie is. Maar natuurijk is de vooruitgang op het veld het enige dat telt”, vertelde Emilio Ferrera op de persconferentie.

Zondag staat er een heel belangrijke partij op het programma. Tegen het KV Kortrijk van ex-coach Hein Vanhaezebrouck moet Genk zich verzekeren van play-off 1. De West-Vlamingen spelen zonder druk. “Het kan een negatief effect hebben, maar ook een positief. Want ze zullen bevrijd van start kunnen gaan. Het staat wel vast dat veel zal afhangen van de inzet van spelers. Dat zal belangrijk zijn”, zei Ferrera.

“Ik zie progressie op training, maar dat telt niet”

Maar de Genk-trainer pakte deze wedstrijd niet aan op een speciale manier. “Sowieso wil je zelf zoveel mogelijk kansen creëren. Dat wil je altijd als trainer. Of het nu een heel belangrijke partij is of niet, je denkt altijd op dezelfde manier.”

Ferrera kan tegen Kortrijk geen beroep doen op enkele spelers. “Kara en Simaeys zijn geschorst. In zo’n wedstrijd als zondag heb je natuurlijk liever beschikking over je volledige kern, maar dat is hier niet het geval. Dat weten we al een paar dagen, dus er is tijd genoeg geweest om dat op te vangen. Ook Köteles en Monrose zullen er niet bij zijn. Zij zijn geblesseerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties