Interview Van Wijk: "Of het nu tegen mijn ex-club is of tegen Visé: enkel overwinning telt"

Nicola Cantoro
| 9 reacties
Van Wijk: "Of het nu tegen mijn ex-club is of tegen Visé: enkel overwinning telt"
Foto: © Photonews

Vanavond gaat Dennis Van Wijk met Westerlo op bezoek bij zijn voormalig werkgever Antwerp. Het contrast tussen beide teams is enorm. Antwerp bengelt net als vorig seizoen onder Van Wijk in de middenmoot, terwijl Westerlo vol voor de titel en de promotie gaat.

Door Nicola Cantoro

Vanavond gaat u met Westerlo op bezoek bij uw ex-club Antwerp. Hoe belangrijk is die match voor Westerlo?

“Die match is heel belangrijk. Niet zozeer omdat het nu toevallig tegen mijn ex-club Antwerp is, maar als je de stand bekijkt dan zijn alle wedstrijden op dit moment belangrijk. We moeten onze koppositie verdedigen, want Eupen kan over ons springen bij verlies.”

"We kunnen ons geen misstappen veroorloven op dit moment"

Allesbepalend zal die match dus nog niet zijn?

“Nee, dat denk ik niet. Maar we kunnen ons op dit moment geen misstappen veroorloven omdat Eupen op twee punten staat. We gaan ervan uit dat Sint-Truiden op zes punten komt omdat zij waarschijnlijk nog drie punten zullen krijgen van de stilgelegde match tegen Antwerp. Als je dan een misstap begaat, dan kan je de koppositie kwijtspelen en dan komt Sint-Truiden misschien opnieuw aan de oppervlakte. Dan heb je het niet meer in eigen handen en wij zouden graag alles nog in eigen handen willen houden. Wij moeten dus volop voor de winst gaan. Het is dus wel een heel belangrijke wedstrijd.”

Je speelt vanavond tegen je ex-club, persoonlijk kan het zaterdag ook een overwinning worden voor jou?

“Dat zie ik absoluut niet zo omdat ik natuurlijk wel al bij heel veel clubs gewerkt heb. Dus ik speel regelmatig wel eens tegen een ex-club van mij. Ik heb tegen Sint-Truiden gespeeld, tegen Roeselare gespeeld, voor de beker tegen Bergen gespeeld… Daar was ik ook ooit trainer van. Daar word ik niet warm of koud van.”

“Ik heb aan niemand meer iets te bewijzen, ook niet aan Antwerp”

Een overwinning tegen Antwerp zal toch net iets zoeter smaken?

“Ik heb daar een toffe periode gehad. Sportief was het natuurlijk niet meteen een hoogtepunt. Ik heb daar heel veel vrienden aan over gehouden. Ik heb daar een hele mooie tijd gehad en een fantastisch afscheid gekregen van de supporters. Dus ik heb wel een goed gevoel bij Antwerp. Voor mij persoonlijk geldt enkel de overwinning. Het maakt mij niet uit of dat nu tegen Antwerp, Aalst of Visé is. Ik wil gewoon winnen. Antwerp zal ook wel voor de overwinning gaan. Zij willen iets rechtzetten tegenover hun supporters. Zij zullen de competitie met een positieve noot willen eindigen.”

Is het niet op zich al een overwinning voor jou dat je nu op kop staat en Antwerp net als vorig jaar, toen jij er aan het roer was, in de middenmoot bengelt?

“Ik heb aan niemand meer iets te bewijzen. Ik ben met Charleroi en Bergen gepromoveerd. Met Roeselare en Oostende ook. Wat dat betreft heb ik aan niemand iets te bewijzen, ook niet aan Antwerp. Het komt wel eens voor dat je een minder seizoen hebt, zoals Antwerp er één gehad heeft. Ook bij Sint-Truiden heb ik een aantal mindere maanden gekend, maar over het algemeen ben ik wel succesvol geweest. Ik heb geen punt te maken over wie dan ook van Antwerp.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties