Road 2 final: Deze weg legde Lokeren af

Nicola Cantoro
| 0 reacties
Road 2 final: Deze weg legde Lokeren af
Foto: © SC

Zaterdag staan Sporting Lokeren en Zulte Waregem tegenover elkaar op de Heizel. Beide teams willen hun seizoen alvast glans geven met een gouden plak, al kan er maar eentje zegevieren. Onze redactie blikt deze week alvast vooruit naar de finale van de Cofidis Cup.

Vandaag nemen we het parcours die beide ploegen aflegden richting bekerfinale onder de loep. Deze keer Lokeren.

Verbroedering Geel-Lokeren 0-1

Vier matchen had Lokeren nodig om zich te plaatsen voor de bekefinale. Het had het met tweedeklasser ASV Geel in de zestiende finales op papier de gemakkelijkste tegenstander van de vier, maar in praktijk was dat er niet aan te zien. Tegen het huidige nummer 11 in tweede klasse won het met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Mijat Maric. Een sterk keepende Davino Verhulst hield Geel een aantal keren van een doelpunt. Zonder veel overschot bereikte Peter Maes en de zijne de achtste finales van de beker.

Waasland-Beveren-Lokeren 1-3

In de Wase derby tegen Waasland-Beveren ging het wel van een leien dakje voor Lokeren. Nog voor de rust was de match gespeeld. Een own goal van Bojovic en doelpunten van Dutra en De Pauw zorgden voor een 0-3-voorsprong  bij de rust. De Israëliër Haman zorgde nog voor de ereredder voor de thuisploeg, maar Lokeren tegen aartsrivaal Waasland-Beveren al bij al heel makkelijk door naar de kwartfinales.

Westerlo-Lokeren 0-1

Lokeren-Westerlo 4-2

Westerlo had als tweedeklasser eerder al Bergen en Anderlecht uitgeschakeld. Lokeren was dus gewaarschuwd, maar dankzij een 0-1-overwinning op het veld van Westerlo leek het zijn schaapjes al op het droge te hebben. In het Daknamstadion was het wellicht even schrikken toen Westerlo op een 0-2-voorsprong stond. Maar met vier doelpunten in de laatste 25 minuten van de wedstrijd bracht Lokeren zijn fans alsnog aan het feesten.

Lokeren-Oostende 1-1

Oostende-Lokeren 1-1 P

Deze keer had Lokeren thuis niet voor een heel erg gunstige uitganspositie gezorgd. Oostende kwam op het kwartier op voorsprong via Mushekwi. De kustploeg had nog enkele goede kansen op nog een doelpunt, maar Harbaoui zorgde uiteindelijk voor een gelijkspel. In de beruchte terugmatch aan de zee won Lokeren na strafschoppen na een ware thriller. Supportersrelletjes, een afgekeurd doelpunt en een onwaarschijnlijke strafschopreeks waren de ingrediënten. Siani kon Oostende naar de finale trappen, maar trapte zijn strafschop tegen de paal. Uiteindelijk trapte de 19-jarige Ansah Lokeren naar de finale. Daarin wacht Zulte-Waregem, de winnaar van 2006. Lees hun parcours HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties