Secretaris SK Wilrijk dolgelukkig na titel: "Het was een zeer lange en mooie feestnacht"

Jordy Ferket
| 0 reacties
Secretaris SK Wilrijk dolgelukkig na titel: "Het was een zeer lange en mooie feestnacht"
Foto: © SC

SK Wilrijk kroonde zich dit weekend, als een van de eerste ploegen in ons land, tot kampioen. Bij de ploeg uit vierde provinciale waren ze dan ook uitermate tevreden over hun prestatie. "Het team was te sterk voor vierde provinciale", vertelde secretaris John Derden.

 “Het was een zeer lange feestnacht. Momenteel ben ik nog niet 100 procent als ik heel eerlijk ben.” Dat vertelde een goedlachse John Derden, de secretaris van SK Wilrijk. “De titel was een beetje een verrassing, omdat we vorig seizoen op de laatste moment zijn gedegradeerd.”

“Dit seizoen verloren we maar één wedstrijd. Het was dus echt een prachtjaar”

“We hadden wel al een ploeg samengesteld die zich kon handhaven in derde provinciale. Een team dat dus een beetje te sterk was voor vierde en dat zag je wel. We hebben dit seizoen maar één wedstrijd verloren en we staan vijftien punten voor”, vertelde John Derden aan Voetbalkrant.com.

Volgend seizoen blijft een groot deel van de spelers. “Ongeveer 85 procent van de spelers heeft zijn woord gegeven voor volgend seizoen. Maar we hebben dan ook een prachtseizoen achter de rug. Het is een echte groep geworden. Daarnaast is de sportieve cel ook bezig met eventuele versterkingen voor in derde provinciale”, zei de secretaris van SK Wilrijk.

“De relatie met onze grote broer, Beerschot-Wilrijk is goed”

“Het is dan de bedoeling dat we volgend jaar een stabiele middenmoter zijn in derde provinciale. Daar is ook de trainer het mee eens. We gaan natuurlijk wel proberen enkele sterke ploegen het vuur aan de schenen te leggen.”

Het andere Wilrijk, Beerschot-Wilrijk, kan dit weekend ook kampioen spelen. De relatie tussen beide ploegen is goed. “In de media worden we meestal gebracht als het kleine broertje van Beerschot-Wilrijk en eigenlijk klopt dat wel wat. Onze band is zeer goed. Het is mooi dat zij kampioen kunnen spelen. Maar een echte verrassing kan je dat niet noemen”, besloot Derden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4B)

Nieuwste reacties