Geel bijna zeker van behoud in tweede: "Het ziet er in elk geval goed uit"

Jordy Ferket
| 2 reacties
Geel bijna zeker van behoud in tweede: "Het ziet er in elk geval goed uit"
Foto: © SC

ASV Geel staat momenteel elfde in de tweede klasse. De ploeg lijkt bijna zeker van een verlengd verblijf en dat hadden weinig mensen voor het seizoen verwacht. Bestuurslid Jan Hannes blijft voorzichtig. "We zijn nog niet 100% zeker, maar het ziet er goed uit."

Voor het seizoen waren er veel mensen die zeiden dat Geel onmiddellijk weer naar derde klasse zou degraderen. “Als club zijn we daar heel rustig in gebleven. Iedereen wist natuurlijk dat we een moeilijk seizoen tegemoet gingen. Zo’n eerste jaar in tweede klasse is nooit eenvoudig. Maar wij hebben altijd vertrouwen gehad in de groep en de trainer. Dat heeft geloond”, vertelde bestuurslid Jan Hannes aan Voetbalkrant.com.

“Voor velen is tweede klasse een kerkhof, maar toch willen ze er graag deel van uitmaken. Het is een uitdaging”

De overgang naar tweede klasse was niet eenvoudig voor ASV Geel. “De aanpassing naar de Belgacom League is groot. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor ons. Volgens iedereen is het een kerkhof, maar veel clubs willen er toch graag deel van uitmaken. Het is een uitdaging”, aldus Hannes.

“Vooraf was het behoud dan ook de grote doelstelling. Als club waren we zeer laat zeker van de promotie naar de tweede afdeling. We waren er dus niet helemaal op voorbereid, maar iedereen heeft keihard gewerkt. Zo zijn we: nuchtere en hardwerkende mensen. Het behoud is nog niet 100% zeker, maar het ziet er goed uit.”

“We waren niet helemaal voorbereid op tweede, maar iedereen heeft keihard gewerkt”

Natuurlijk moet Geel nog enkele punten pakken om zich te verzekeren. “De resterende wedstrijden van onze club zijn niet gemakkelijk. Er staan nog een paar stevige verplaatsingen op het programma. Maar we willen toch nog enkele punten sprokkelen om zeker te zijn van dat behoud. Dat zal vooral thuis moeten gebeuren.”

Wat mogen we volgend jaar verwachten van de club? “Geel gaat zeker realistisch blijven. We gaan zeker geen zotte inspanningen leveren om toch hoog te kunnen eindigen. Toch hopen we uiteindelijk een plaats in de middenmoot”, besloot bestuurslid Jan Hannes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties