BeNe: Kraker tussen Ajax en Standard, Antwerp ontvangt Club Brugge

BeNe: Kraker tussen Ajax en Standard, Antwerp ontvangt Club Brugge
Foto: © SC

In de BeNe League zijn we toe aan speeldag 22 en er staat een echte kraker op het programma in Amsterdam. De Belgische clubs willen allemaal iets rapen in Nederland, en er is ook nog Antwerp - Club Brugge.

Standard Fémina staat alweer voor de wedstrijd van de waarheid. Als ze in Amsterdam kunnen winnen van Ajax zetten ze alweer een grote stap richting titel, maar tegen het nummer 3 - op amper vier punten - winnen is geen evidentie.

Als de Luikse dames de zenuwen onder controle kunnen houden, staan ze heel dicht bij de titel met na vanavond nog veel duels tegen teams uit de onderste helft van de rangschikking.

Belgische teams op zoek naar punten in Nederland

Ook Gent, Lierse en OH Leuven moeten een trip naar Nederland maken en gaan daarbij op zoek naar puntengewin. Voor Gent belangrijk om zeker niet op de laatste plaats te belanden, voor Lierse en OHL interessant om de kloof met de Nederlandse teams boven hen niet te groot te laten worden. Bij winst spelen de Leuvenaars en de Lierenaars weer mee voor plek 4, bij verlies moeten ze toch wat afhaken.

En dan is er ook nog de kraker onderaan de stand tussen Antwerp en Club Brugge. Het verschil in de stand is vijf punten, maar recent won Blauw-Zwart voor de beker wel met 1-4 op het veld van Antwerp.

Volledige speelschema:

Heerenveen - Gent
Ajax - Standard Fémina
Twente - PEC Zwolle
ADO Den Haag - Lierse
PSV/FC Eindhoven - OHL
Antwerp - Club Brugge

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties