Maes praat over zijn toekomst: "De afkoopsom in mijn contract is hoog, maar niet onoverkomelijk"

Jordy Ferket
| 21 reacties
Maes praat over zijn toekomst: "De afkoopsom in mijn contract is hoog, maar niet onoverkomelijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond neemt Sporting Lokeren het op tegen Zulte Waregem in de finale van de Cofidis Cup. Voor coach Peter Maes kan het zijn tweede bekerwinst worden. De succescoach staat in de belangstelling voor verschillende clubs. Hij liet een licht schijnen over zijn toekomst.

“Of ik volgend seizoen nog trainer van Lokeren? De afkoopsom in mijn contract is hoog, maar niet onoverkomelijk", vertelde Maes in Het Nieuwsblad. "En ik heb nog een contract voor twee jaar. De club waar ik werk, is ondergeschikt aan de mensen met wie ik er kan werken. Of het nu om RSC Anderlecht gaat of niet: ik zal nooit onvoorwaardelijk ja zeggen. Vooraf moet ik eerst grondig praten met de mensen met wie ik moet werken, anders functioneer ik niet. Of ik een kans verdien bij een topclub? Welke referenties mag je nog meer verwachten?”, aldus Maes.

“Het lijkt de gewoonte dat Peter na vier seizoenen vertrekt. Dat was ook zo bij Geel en KV Mechelen”

Lambrecht liet al eerder uitschijnen dat hij Maes niet zal tegenhouden. “Peter is een ambitieuze man", aldus de voorzitter. "Lokeren zit stilaan aan het plafond en kan hem de ambities van Anderlecht niet bieden. Bovendien lijkt het een gewoonte dat Peter na vier seizoenen vertrekt. Dat was ook al het geval bij Geel en KV Mechelen."

Als Anderlecht hem wil, zal het met geld over de brug moeten komen. Zijn opstapclausule zou  2 miljoen euro bedragen. “"Het bedrag ligt iets lager, maar als iemand dat op tafel wil leggen en Peter een mooi voorstel doet, dan kan je het hem niet kwalijk nemen dat hij vertrekt”, vertelde Lambrecht eerder deze week in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties